Pressefoto.

Pressefoto.

Venstre glæder sig over udsigt til byzone

Det er til stor glæde hos Venstre i Aarhus, at Skæring Strand nu er meget tæt på at blive gjort til byzone

Afstemningen blandt grundejerne i Skæring Strand om at gøre stedet til en byzone blev til et ja, da 75,7 procent stemte for. 
Den kendsgerning vækker glæde i Venstre, som igennem mange år har kæmpet for at ændre netop Skæring Strand fra sommerhusområde til byzone. 
“Stort tillykke til Skæring Strand. 1100 sommerhus ejer har stemt sagt ja til at ændre status til byzone - det er fantastisk glædeligt at det nu endelig ser ud til Skæring Strand kan lovliggøres og husejerne kan leve som resten af Skæring by," siger politisk ordfører hos Venstre, Gert Bjerregaard, i en pressemeddelelse. 
“Det har været en lang sej kamp. Venstres forslag om ændre sommerhus området til byzone har mødt en del modstand i byrådet gennem årene - derfor er det også rigtig glædeligt at husejerne nu har truffet en så klar afgørelse, med en historisk høj stemme procent," fortsætter Gert Bjerregaard, som også er medlem at Teknisk Udvalg, i pressemeddelelsen. 
Før et sommerhusområde kan overføres til byzone, kræver det en aktiv tilslutning fra minimum 75 procent af grundejerne i det specifikke område, som tilfældet er i Skæring Strand. Derfor er ændringen nu blevet sendt videre til Erhvervsstyrelsen, som skal træffe den afgørende beslutning. 
I en tidligere udsendt pressemeddelelse viser Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø, også sin begejstring for afstemningen. 
”Jeg er virkelig glad for, at så overvældende mange af grundejerne i Skæring Strand har valgt at deltage i denne afstemning. Det er vigtigt for området, og det er vigtigt for det videre arbejde,” lyder det fra ham. 
93,6 procent af grundejerne i Skæring Strand stemte ved afstemningen. 
jwh. 

Publiceret 09 October 2017 19:30

SENESTE TV