Arkivfoto.

Arkivfoto.

Det blev et ja til at gøre Skæring Strand til byzone

Afstemningen om Skæring Strands fremtid endte med et samlet ja til at overføre hele sommerhusområdet til byzone. Dermed kan Aarhus Kommune nu ansøge staten om at ændre status for området

Det blev til et ja, da der blev stemt blandt grundejerne i Skæring Strand om at gøre stedet til en byzone. Afstemningen endte med en stemmeprocent på 93,6 procent og en tilslutning til byzone fra 75,7 procent af grundejerne. Dermed kan Aarhus Kommune nu ansøge staten om at ændre hele områdets status til byzone, hvorefter den enkelte grundejer kan ansøge kommunen om helårsstatus for sin egen bolig. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. 
LÆS OGSÅ: Venstre glæder sig over udsigt til byzone
”Jeg er virkelig glad for, at så overvældende mange af grundejerne i Skæring Strand har valgt at deltage i denne afstemning. Det er vigtigt for området, og det er vigtigt for det videre arbejde,” siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen. 
Det er en ændring af planloven, der har givet landets kommuner mulighed for at ansøge staten om at ændre sommerhusområder til byzoner. Før et sommerhusområde kan overføres til byzone, kræver det dog en aktiv tilslutning fra minimum 75 procent af grundejerne i det specifikke område.

LÆS OGSÅ: Ekstra sikkerhed i afstemning om Skæring Strand
Med 75,7 procent ved afstemningen i Skæring Strand er det altså nok til, at det kan lade sig gøre. Derfor kan kommunen nu ansøge staten om ændringen. 
”Erhvervsministeriet har krævet, at et sommerhusområde først kan overføres, hvis 75 procent af grundejerne stemmer for. Det er et højt krav, men et krav man i Skæring Strand har kunnet leve op til. Det er en god ballast at have med i den videre proces, da vi nu ved, at et stort flertal af grundejerne bakker op om overførsel til byzone,” siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen. 
Erhvervsstyrelsen skal nu vurdere kommunens ansøgning og på baggrund af denne træffe en beslutning om at udstede et landsplandirektiv. 
jwh. 

Publiceret 09 October 2017 17:45

SENESTE TV