Officielt:

Fem partier indgår valgforbund til kommunalvalg

Aftale sender sundt signal, lyder det fra SF

Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Alternativet, SF og Enhedslisten indgår teknisk valgforbund til årets kommunalvalg i Aarhus.
Det oplyser partierne i en pressemeddelelse.
"Det har taget noget tid at komme på plads med, men det gik, som vi havde håbet," siger Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, til Lokalavisen Aarhus.
"Jeg er glad for aftalen, for det sender et sundt signal. Det signalerer sammenhold, rene linjer og ikke den kultur, som man ser i andre kommuner, hvor man indgår studehandler og bytter politik for poster," siger han og nævner kommuner, hvor Alternativet er gået i valgforbund med Dansk Folkeparti.
"SF i Aarhus går med i dette valgforbund, fordi vi politisk er mest enig med disse partier, og fordi vi sætter politik over magt."
LÆS OGSÅ: Letbane-skandale livligt debatteret: Borgmester grillet af byrådet
Ifølge Thomas Medom er der ikke aftale om, at alle partier peger på Jacob Bundsgaard (S) som borgmester efter kommunalvalget 21. november.
"Det har vi ikke lavet aftaler om, men vi peger på Bundsgaard."
Det samme gør Radikale Venstre, oplyser Rabih Azad-Ahmad.
"Vi har haft et godt samarbejde, hvor vi i valgperioden har fået god radikal indflydelse, og det vil vi gerne fortsætte med. Det samme er tilfældet med den siddende borgmester, så vi peger på Bundsgaard igen," siger han til Lokalavisen Aarhus.

Publiceret 06 October 2017 09:27

SENESTE TV