Studerende skal forme nyt Aarhus-stadion

Ingeniør-, arkitekt- og bygningskonstruktør-studerende skal i denne uge på tværs af studieretningerne skabe et helt nyt stadion til Aarhus

I denne løber et helt unikt samarbejde af stablen: En tværfaglig workshop med studerende fra AU Engineering Aarhus Universitet, Arkitektskolen Aarhus og VIA's bygningskonstruktøruddannelse.
Fra mandag til fredag skal de studerende arbejde tæt sammen i grupper på tværs af deres uddannelser og fagligheder for at udarbejde et skitseforslag til et nyt stadion i Aarhus.
Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse. 
Fredag kåres det bedste skitseforslag. Dommerne lægger blandt andet vægt på den grad, de studerende er i stand til at kombinere og udnytte hinandens forskellige styrker og kompetencer i opgaveløsningen.
"Som uddannelsesinstitutioner har vi altid travlt med at putte faglighed ind i de studerende, og gøre dem så dygtige som muligt, men det, som virksomheder også efterspørger, er en dyb forståelse for andre fag. Der er en event som denne en utroligt god mulighed for at opnå denne tværfaglighed. De studerende, som er med i workshoppen, kommer til at opleve, præcist hvad det vil sige, at arbejde ude i den virkelige verden med aktuelle problemstillinger. Det gør det hele meget mere relevant for de studerende," siger uddannelsesleder ved Bygningsteknik- og Bygningsdesign-uddannelserne på AU Engineering, Claus Glavind.
Vindergruppen vil få mulighed for at deltage i den internationale og prestigefyldte konference BILT EUR 2017. Her skal de præsentere deres vinderforslag for nogle af branchens helt store navne og virksomheder.
dp

Publiceret 02 October 2017 07:27

SENESTE TV