Endnu engang røde tal i AGF:

Ni millioners underskud i årsregnskab

Sidste sæsons placering uden for top seks kostede dyrt

Aarhus Elite A/S, selskabet bag AGF, præsenterede fredag årsregnskab for 2016/2017, og det var nedslående læsning - i hvert fald hvis man kigger på bundlinjen.
Resultatet lyder nemlig på et underskud på ni millioner kroner. Det er otte millioner kroner mere end året forinden. Dermed er egenkapitalen faldet til 27 millioner kroner.
Ifølge klubben er resultatet er i overensstemmelse med de justerede, udmeldte forventninger.
Underskuddet skyldes ifølge selskabet sidste sæsons sportslige resultater, hvor AGF ganske skuffende skulle kæmpe om nedrykning i stedet for en plads blandt de seks bedste i Superligaens Mesterskabsspil.
Alligevel fastholder man forventningen om at slutte i top seks i indeværende sæson, hvilket ifølge ledelsen er 'en vigtig forudsætning for et forventet resultat omkring nul kroner'.
Af årsregnskabet fremgår det også, at transferindtægterne er faldet med en million kroner i forhold til sidste regnskabsår,
På den positive side er omsætningen i selskabet rekordhøj og steget med en enkelt million - fra 110 til 111 millioner kroner. Det skyldes især en vækst i sponsorindtægter på tre millioner kroner.
"På en lang række områder har vi nået de mål, vi har sat i løbet af regnskabsåret. Sportsligt lykkedes vi dog desværre ikke med at ende i top seks, og det kan også aflæses i det økonomiske resultat. Men vi følger den plan, vi har lagt, og arbejder ufortrødent med at styrke vores fundament hele vejen rundt, så vi hele tiden forbedrer vores forudsætninger for at indfri vores langsigtede målsætninger. Om få måneder tager vi helt nye rammer i brug på Fredensvang, og det er endnu et af mange skridt på vejen til at bringe AGF tilbage til toppen af dansk fodbold," siger formand Lars Fournais til AGF's hjemmeside.

Direktør Jacob Nielsen hæfter sig ved de positive historier i regnskabet, men vedkender sig, at det har haltet på den sportslige front.

"Dét, at vi ikke har indfriet den sportslige målsætning kombineret med manglende transferindtægter, som er det laveste i flere år, gør, at vi lander på et underskud på 9 millioner kroner, hvilket ikke er tilfredsstillende. Vi kan derfor konstatere, at vi stadigvæk har masser af hårdt arbejde foran os for at nå de sportslige og økonomiske målsætninger, vi har sat. Vi noterer dog med stor tilfredshed, at vi oplever en konstant stigende opbakning til vores arbejde. Hele Aarhus bakker op om, at byen skal have et Superliga-hold i toppen af dansk fodbold, og det er kun med til at bestyrke vores tro på, at vi i fællesskab vil lykkes med at bringe AGF tilbage til fordums styrke."

Du kan læse hele AGF's årsrapport her.

Publiceret 29 September 2017 15:58

SENESTE TV