Rådmand vil flytte REUSE til Sydhavnen

Kristian Würtz vil gøre genbrugscenteret REUSE permanent og foreslår, at det bliver flyttet til det nye Sydhavnskvarter

Siden 2016 har tonsvis af brugbart affald fundet nye ejermænd på den gentænkte genbrugsstation REUSE på Godsbanen, der hver dag bliver besøgt af 300-350 aarhusianere.
Genbrugsstationen har været en succes, mener rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), som vil foreslå byrådet, at man gør det permanent, oplyser Teknik og Miljø i en pressemeddelelse. 
På grund af byudvikling på Godsbanen, er det nødvendigt at finde en ny placering. Rådmanden foreslår derfor, at REUSE bliver flyttet til Sydhavnskvarteret, som der er ved at blive udarbejdet en udviklingsplan for.
”REUSE er både bæredygtigt genbrug og en markant aktivitets- og kommunikationsplatform for affald, affaldssortering og genanvendelse. Med en placering i Sydhavnskvarteret kan det gode arbejde fortsætte på en bynær placering og samtidige bidrage positivt til det nye Sydhavnskvarter,” siger Kristian Würtz.
Han foreslår, at REUSE bliver flyttet til den gamle staldbygning ved slagteriet på Sydhavnsgade. Her kan REUSE blandt andet få et spændende udendørs aktivitetsområde og være med til at skabe et levende erhvervsområde, hvor bylivet er førsteprioriteten, og hvor spændende aktiviteter og byrum kan tiltrække besøgende døgnet rundt.
Byrådet skal behandle forslaget senere i år.
dp
 
 

Fakta om REUSE:

  • Der bliver afleveret 700-750 ton affald om året på REUSE.
  • Andelen til direkte genbrug er øget siden REUSE åbnede i april 2015. Minimum 70 pct. af storskrald modtaget på REUSE lever videre som direkte genbrug.
  • REUSE ligger i dag på arealerne bag Godsbanen. Her kan man alle dage kl. 12-17 aflevere ting, man ikke længere har brug for. I stedet for at tingene bliver til affald, stilles de frem,og kan afhentes af andre. På den måde får tingene en ekstra chance før de endegyldigt bliver til affald.
  • REUSE afholder desuden velbesøgte arrangementer og workshops for alle, og et korps af REUSE-frivillige på 10-15 personer afholder en lang række aktiviteter.
  • På Facebook følges stedet af over 12.000 personer og årligt besøger 40-50 skoleklasser REUSE, hvor de gennemfører et forløb om ressourcer, genbrug og innovation.

Publiceret 14 September 2017 12:25

SENESTE TV