Isbjergets smarte affaldssystem er brudt ned

Beboere i prestigebyggeriet Isbjerget i Aarhus Ø har i månedsvis måttet gå ned med deres skrald. Det var ikke meningen

Når beboerne i Aarhus Ø's prisvindende ejendom, Isbjerget, skal af med deres affald, er det meningen, at de bare skal træde uden for lejlighedsdøren og smide det i en affaldsskakt.
Sådan har virkeligheden dog ikke været i næsten to måneder nu. Lejere og ejere i de 208 lejligheder har derimod skullet taget skraldet med ned til p-kælderens indgang, hvor en stor container er blevet parkeret.
Det smarte rørsystem, der skal sørge for, at en skraldebil kan suge affaldet ud med vakuum og køre det væk, er nemlig gået i stykker.
“Problemet er, at der er trukket vand ind i anlæggets rør under jorden. Det betyder, at skraldebilen ikke kan suge vakuum,” forklarer Erik Bundesen, formand for Isbjergets ejerforening og projektchef hos DEAS, der administrerer ejendommen.
“Vi er rigtig kede af det. Det har stået på i lang tid, og vi arbejder på at få det løst.”
Han kan godt forstå, hvis beboerne er utilfredse.
“Når man betaler en høj husleje, så synes man selvfølgelig, at det er hamrende irriterende at skulle bære sit affald ned i en container. Det var ikke det, der var meningen. Det er rigtig irriterende, og vi kan kun beklage.”

Kan ikke løses på få dage

Erik Bundesen forklarer, at det har været vanskeligt og har taget lang tid at lokalisere fejlene, og han tør ikke skyde på, hvornår systemet igen fungerer.
“Entreprenøren, som har pligt til at udbedre skaden, har arbejdet hårdt med det, men det er rigtig svært at finde ud af, hvad der skal ske. Der skulle blive præsenteret en handlingsplan snart. Jeg kan ikke andet end gætte, men der kommer nok til at gå noget tid endnu. Det kan ikke løses på få dage.”
Det er Odense-firmaet Dansk Skraldesug, der har lavet affaldssystemet i den NCC-opførte ejendom.
Direktør Frank Frederiksen har dog ikke lyst til at kommentere sagen.
“Min kunde er totalentreprenøren NCC, og det kundeforhold er jeg ikke interesseret i at diskutere med andre end NCC. Ja, der har været og er et problem, men der er ikke noget dramatisk i det. Det undrer mig, at det skulle have pressens bevågenhed, at der er en skraldespand, som ikke virker, men jeg kan forsikre, at vi ikke løber fra noget ansvar,” siger han.

Publiceret 14 September 2017 07:00

SENESTE TV