THE ZIGZAG-BUILDING:

120 boliger på vej ved Godsbanen

Ny bygning mellem Sonnesgade og Godsbanen bliver 'zigzaggende'

Det bliver Høgh & Rousing Invest A/S og Haugaard Holding ApS, der vinder muligheden for at opføre 120 boliger samt erhverv ved Godsbanearealerne.   
Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.
Boligerne skal ligge på grunden mellem Godsbanen og Scandinavian Center Aarhus. Der, hvor der i dag blandt andet er midlertidige boligvogne til studerende.
Det gamle Æggepakkeri bliver også omdannet til boliger og erhverv, og byggerierne kommer til at færdiggøre den østlige del af godsbanearealerne.   
”Vinderprojektet har en gennemtænkt arkitektur, der skaber en rumlighed og åbner sig mod resten af kvarteret og har gode grønne elementer. Der bliver et fint samspil med selve Godsbanen og det kommende byggeri ved Æggepakkeriet, og jeg er overbevist om, at projektet kommer til at bidrage til vores vision for godsbanearealerne som en ny pulserende bydel med masser af byliv,” siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø.   
Vinderprojektet kaldes THE ZIGZAG-BUILDING. Bygningen bliver zigzagformet med seks etager på det højeste sted og en nedskalering mod Godsbanen til to etager. Den skal bestå af to-, tre- og fire-værelses lejligheder, og der kommer store og attraktive tagterrasser.   
Ud over et flot kig til Godsbanen er en af grundens særlige kvaliteter trærækken langs Sonnesgade. Den bliver bevaret, og der er derudover planlagt grønne uderum og grønne, intime lommer zigzaggende langs bygningen.
Byrådet har, på baggrund af en indstilling fra Teknik og Miljø, godkendt vinderprojektet blandt fire indkomne bud, og hos vinderne glæder man sig over muligheden for at blive en del af den nye bydel på godsbanearealerne.   
”Vi har forsøgt at skabe et projekt, der spiller ind i den vision, der er for Godsbanearealerne som et område, der skal summe af liv. Og vi glæder os til at få lov til at bidrage til den spændende udvikling, der kendetegner området netop nu,” siger Mads Høgh, indehaver af Høgh & Rousing A/S.  

dp

Publiceret 12 September 2017 09:50

SENESTE TV