Klumme:

Det østjyske derby definerer AGF’s sæsonstart

Efter en miserabel start på sæsonen med ganske få point mod, på papiret, lette modstandere, begynder det nu at lysne igen. Nu venter lokalopgøret mod Randers FC

Af
af Martin Jørgensen

Så kom der gang i den aarhusianske fodboldmaskine. Sidst AGF kom under luppen, stod holdet med tre point efter fire kampe. Det så skidt ud. Meget endda.
Nu er situationen en lidt anden med forbedringer både på det spillemæssige plan og i forhold til pointhøsten, som er blevet mere end fordoblet.
Især hjemmekampen mod Brøndby imponerede mig. Det kan godt være, at Zornigers tropper fra vestegnen var spildominerende, men AGF fik stadig tre dødsensvigtige point.
Det fik de mod et hold, som jeg tror kommer til at kæmpe med om titlen i år, hvilket gør præstationen endnu mere imponerende.
Derudover var der en fornyet vilje og tro på tingene at spore hos spillerne og blandt tilskuerne. Det var, som neutral tilskuer, fantastisk at være vidne til.
Glens tropper står nu med otte point efter syv kampe. Det er ikke godkendt. Langt fra. Lige netop derfor er lørdagskampen mod Randers med til at definere AGF's sæsonstart. Vinder man over de lyseblå heste, så holder man fast i toppen og rykker måske endda op i top seks.
Taber man, er situationen en helt anden. Ikke nok med, at man giver sine største ærkerivaler deres første sejr i årets superliga, så mister man så småt også føling med toppen af rækken. Og det et netop her, at AGF hører til.
Opskriften er nok ikke sådan lige til, men jeg mener dog, at man bør holde fast i 4-4-2-systemet. Det tyder det også på, at man vil, efter indkøbet af André Riel fra Helsingør. Frontangriberen har scoret fire mål for oprykkerne, og han virker til at være en giftig herre, der kan true med sine veltimede dybdeløb og skarpe afslutninger. Han ligner den ideelle angrebsmakker til Duncan.

Desuden kan han bidrage med noget bredde i et angreb, der har set meget tyndt ud på det seneste med skader til Kasper Junker og førnævnte Duncan.

Og så lige en sidste ting. Brug nu Mustapha Bundu noget mere, Glen. Han har så imponerende en fysik og en usædvanlig eksplosivitet, der kan ryste samtlige forsvarsspillere i Danmark. Han har fået 122 minutter i år, og det er simpelthen ikke nok.

Desuden bør nyindkøbte Riel også få chancen mod randrusianerne. Han kommer med en ordentlig portion selvtillid fra det sjællandske. Ikke nok med det, så prøv at gæt, hvem han sidst scorede mod? Randers FC. 

null

Publiceret 08 September 2017 13:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV