VSK-træner:

15 procents chance for at slå AGF

2. divisonsklubben fra Vejlby skal spille mod AGF på Ceres Park 29. august

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Der er på forhånd dømt David og Goliat, når VSK Aarhus tørner sammen med AGF i DBU Pokalens 2. runde 29. august. Men om tvekampen får samme resultat som i bibelen er mere tvivlsomt, selv om det er sket før i pokalfodboldens historie.
For hjemmebanefordelen for fusions-klubben fra Vejlby er blevet overdraget til storebroderen fra Superligaen som følge af, at TV3 Sport1 gerne vil transmittere kampen.
VSK Aarhus' formand Leif Gjørtz Christensen mener, at det kunne blive en bekostelig affære at skulle stå for en tv-kamp.
“På Vejlby Stadion har vi ikke faciliteterne til det. Vi ville skulle leje et lysanlæg, og selv om vi ville kunne få et tilskud af DBU, ville det komme til at koste en del penge for vores klub,” forklarer han.
Formanden tøver ikke med at kalde pokal-lokalbraget for den største i klubbens historie:
“Vi er jo en meget ung klub(VSK Aarhus er en fusion mellem VIK Fodbold og Skovbakken i 2016, red.). Vi mødte AaB i en pokalkamp i 2016, men det er klart, at en kamp mod AGF er større. Det er en gave for Aarhus at få sådan en kamp op til festugen,” mener han.

Op til 15 procents chance

Michele Demontis står sammen med Poul Lyse i spidsen for VSK Aarhus' fodboldherrer, som spiller i 2. division.
Han vurderer, at chancerne for at gå videre højest er 15 procent.
“En pokalkamp mod AGF betyder selvfølgelig meget, og vi vil gerne vinde. Men turneringen er vigtigst. Drengene synes nok, at AGF-kampen er sjovere. Vi vil stille med stærkeste hold, selv om vi spiller nogle rigtig vigtige turneringskampe mod Odder og Aarhus Fremad få dage før og efter pokalkampen,” siger han og tilføjer:
“Chancerne for at gå videre i pokalturneringen havde nok været højere på eget græs. Men det afhænger også af, om AGF er i stærkeste opstilling og vil forsøge at smadre os for at få noget selvtillid. Uanset hvad, kan jeg godt unde drengene, at de får lov til at spille en tv-kamp på Ceres Park foran forhåbentlig flere tusinde tilskuere.”
Og 'drengene' er den rigtige betegnelse for VSK Aarhus-truppen, der er til den unge side med en gennemsnitsalder på 22 år.
Opgøret bliver fløjtet i gang klokken 19 og bliver tv-transmitteret på TV3 Sport1.

null

Publiceret 22 August 2017 14:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV