AGF-anfører håber på comeback mod AaB

Morten ”Duncan” Rasmussen er – trods en skadespause – stadig topscorer for AGF, som spiller uden deciderede angribere

Af
Af Jesper Engmann

JP Aarhus

Når Tobias Sana kikser en stor chance mod OB, tænker du så, at ”den chance havde jeg scoret på”?
Morten ”Duncan” Rasmussen, AGF-angriber, lige nu skadet, behøver ikke spekulere længe over svaret på det spørgsmål:
»Nej, det tænker jeg ikke. Det behøver jeg ikke at tænke. Det ved jeg, at jeg havde gjort.«
Efterfulgt af et listigt smil.
AGF-anføreren er gået glip af de to seneste kampe for AGF, senest sad han på tribunen og så sit hold besejre Brøndby med 2-0, og ellers går dagligdagen med at overvinde den muskelskade, som betød, at han måtte trække sig ud af kampen mod Sønderjyske i pausen.
"Jeg håber at blive klar til kampen mod AaB. Umiddelbart ser muligheden okay ud, men jeg skal først på træningsbanen i løbet af ugen, og så må vi se, hvordan det arter sig," siger Morten ”Duncan” Rasmussen.
Han – og alle andre – har set AGF score seks mål i sæsonens seks kampe. Ifølge Superligaens egen hjemmeside er AGF på en 5.-plads, når man tæller antallet af forsøg på mål, en liste som Brøndby topper suverænt.

Lav effektivitet

Til gengæld ligger AGF tredjenederst af alle hold i Superligaen, når det drejer sig om effektivitet. Kun OB og Randers FC er mindre effektive. I hans og Kasper Junkers fravær har midtbanespillerne Tobias Sana og Martin Spelmann ageret frontløbere. Men Morten ”Duncan” Rasmussen er ikke utilfreds med sine holdkammeraters evner som skarprettere foran mål.
"Offensivt har det været okay, mens jeg har siddet ude. Vi har spillet lidt anderledes i de to seneste kampe, hvor vi har koncentreret os om at få strukturen tilbage, som vi mente, vi havde i slutningen af foråret. Det har set rigtig fornuftigt ud i de to seneste kampe, synes jeg," siger angriberen, der med to mål i fire kampe er topscorer for AGF.
Hans angrebskollega, Kasper Junker, har endnu ikke scoret i denne sæson, primært fordi han stødte senere til truppens sæsonforberedelser efter at have været med til U21-EM.
I de første tre kampe i sæsonen fik Kasper Junker blot en halv times spilletid i gennemsnit, inden han i den fjerde kamp var med i en halvleg. Da han nærmede sig kampformen, var han uheldig til træning, da hans ene skulder gik af led:
"Det går langsomt fremad. Jeg skal bare bygge på hver eneste dag. Det er svært at sige, hvad tidshorisonten er. Jeg går selv og håber på, at jeg er klar til vores kamp mod Randers FC den 9. september. Om træneren så vælger mig til kampen, er hans afgørelse. Men jeg håber at kunne melde mig klar til den kamp."

Ikke bekymret

Også han kiggede på fra tribunen, da AGF slog Brøndby 2-0.
"Når Morten ”Duncan” Rasmussen også er ude, er det irriterende. Jeg følte, at jeg var ved at ramme det niveau, jeg gerne ville spille på i denne sæson. Jeg tror, jeg kunne have gjort lidt ondt på Brøndby. Da vi tabte 0-1 derovre, havde vi gode muligheder. Det er et hold, der ligger godt til mig. Det var godt at se, at de kunne klare det uden mig," siger Kasper Junker.
Han har ikke været bekymret for, om holdet var i stand til at score de nødvendige mål, når nu truppens to centrale angribere begge var skadede.
"Vi har fundet ud af, hvad det handler om, og så har vi lavet en lille taktisk ændring, i og med at vi er begyndt at spille 4-4-2 i stedet for 4-1-4-1. Uanset hvem der spiller på holdet, vil vi altid skabe chancer. Det gjorde vi også mod OB. Om vi så scorer på chancerne, er noget andet. Men takket være de typer, vi har på holdet, får vi altid spillet os frem til mulighederne foran mål," siger han.

4-4-2 giver mere plads

Kasper Junker glæder sig til at komme tilbage og spille i 4-4-2-systemet:
"Når vi spiller 4-4-2, får jeg mere plads til at løbe dybt. Bare det at have en angriber, der kan supplere mig, er rigtig vigtigt. Det hjælper meget. For så kan den anden tage lidt af opmærksomheden fra forsvaret, der ellers kun skal koncentrere sig om én angriber," siger han.

Publiceret 22 August 2017 10:43

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV