Politirapporten:

Butikstyv slap væk i første omgang, men så kom han tilbage

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

En 19-årig blev torsdag anholdt og sigtet for et tyveri, han havde begået mod Normal i Østergade i Aarhus C i sidste uge.
Tyveriet skete 31. juli. Her fangede overvågningskameraerne den 19-årige mand, der tog en is og en pose slik fra butikken, inden han smuttede ud uden at betale. Vagterne nåede ikke at fange manden, men havde gode billeder af ham på overvågningen.
Derfor kunne en vagt tydeligt genkende den 19-årige, da han i går dukkede op i butikken igen. Han blev derfor tilbageholdt, indtil politiet ankom.
Da politiet kom, nægtede den 19-årige at oplyse navn eller cpr-nummer. Han blev derfor anholdt kl. 15.27, for at politiet kunne sikre hans identitet.
På politistationen oplyste manden nu sit navn, og han blev sigtet for butikstyveri.
dp

Døgnet i øvrigt

Færdsel
Der skete et færdselsuheld  torsdag på Østjyske Motorvej ved Tilst kl. 15.22. På grund af tæt trafik bremsede flere bilister op. En 38-årig mand nåede dog ikke at bremse i tide og kørte op i en bil, så der skete et mindre harmonikasammenstød, hvor i alt tre biler blev ramt. Der skete umiddelbart ingen personskade ved uheldet, der gav en del kø på strækningen.
Der skete et færdselsuheld torsdag i krydset Guldsmedgade/Nørre Alle i Aarhus. En 23-årig kvindelig bilist foretog et venstresving lige ud foran en 26-årig kvinde på cykel. Den 26-årige kvinde røg i asfalten og kom efterfølgende en tur på skadestuen til tjek for hjernerystelse. Der skete dog umiddelbart ikke større personskade. Den 23-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.
Indbrud
Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Aarhus

  • På Hørhavevej i Højbjerg begået mellem onsdag d. 9/8 kl. 12.00 og fredag d. 11/8 kl. 04.25

Publiceret 11 August 2017 12:22

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.