Klumme:

Man vinder ikke fodboldkampe med et flot CV

Jørgensen Hjørne: Der er blevet købt ambitiøst ind i AGF. Alligevel er det kun blevet til tre point efter fire kampe

Af
Af Martin Jørgensen

“Sæsonen er altid bedst i AGF, indtil den begynder.”
Sådan tweeter sportsredaktøren for Jyllandsposten, Troels Henriksen, inden nederlaget på 3-0 til SønderjyskE mandag 07. august. Og hvor er det dog sigende om klubbens nuværende situation.
Aarhus og AGF beskyldes nemlig altid for at blive kaldt jubeloptimister og for at drømme urealistisk om topplaceringer i den bedste danske række.
Nu er optimismen dog blevet erstattet af fortvivlelse, og folk er vågnet op til et mareridt af en tilværelse i Alka Superligaen med tre point efter fire kampe.

Nemmeste startprogram

Horsens, Hobro, Silkeborg og SønderjyskE er fire overkommelige modstandere, der, på papiret, skulle have givet minimum 10 point. I hvert fald hvis ambitionerne om at lege med de store skal holdes intakt.
Spillerne har niveauet til at spille med, hvor det er sjovt. Men det fungerer ikke lige nu. Langt fra.

Ingen fandensivoldskhed

Holdet mangler vildskab og passion. Det kan godt være, at Martin Spelmann ofte har en speciel attitude på banen.
Han har det også med at gå til grænsen. Ofte langt over. Men det er dét, som AGF-holdet mangler lige nu. Spillere, der har lysten til at ville slå ihjel for at vinde fodboldkampe.
Alle vil vinde - så langt er jeg med - men udtrykket skal kunne ses på banen. Det kunne man ikke se i udekampen mod SønderjyskE. Eller hjemme mod AC Horsens for den sags skyld. Netop disse to modstandere havde den vilje og gejst, der skal til for at vinde.

Mangler mental råstyrke

Bo Henriksens indkastshær af fyrtåne fra Horsens og de babyblå grænsedrenge i syd er, på papiret, kilometer fra AGF. Men når man kæmper en vis legemsdel ud af bukserne og fungerer som et hold, så går det ofte ens vej, uagtet hvordan ens CV ser ud på papiret.
Det virker til, at man i AGF, qua sine højtprofilerede spillerindkøb, regner med, at resultaterne kommer af sig selv. Det gør de ikke. En kloning af Martin Spelmann er ikke ligefrem en mulighed, så flere spillere bliver nødt til at træde i karakter. De skal vise, at man ikke vinder fodboldkampe, fordi man var en profil i 2014-sæsonen.
For hvis man ikke kan vinde mod SønderjyskE og Silkeborg, hvordan skal det så gå, når modstanderen hedder FC København, Brøndby IF eller FC Midtjylland?

Der venter endnu en stor opgave for Glen Riddersholms AGF, når OB kommer på besøg søndag 13. august. Foto: Ritzau/Anders Brohus

Der venter endnu en stor opgave for Glen Riddersholms AGF, når OB kommer på besøg søndag 13. august. Foto: Ritzau/Anders Brohus

Publiceret 11 August 2017 16:00

SENESTE TV