Politiet glæder sig over færre skyderier, men...:

"Det kan vende lige pludselig"

Chefpolitiinspektør tror ikke, at konflikt mellem bander er slut

Det føles ikke som lang tid siden, at det vestlige Aarhus var omdannet til det vilde vesten med ugentlige, nærmest daglige, skyderier.
Men vi skal godt halvanden måned tilbage til 24. juni for at finde seneste skudepisode i forbindelse med den verserende bandekonkonflikt. Den lørdag blev der affyret flere skud ved Bazar Vest.
Siden har bandemedlemmerne holdt fingeren fra aftrækkeren, og det glæder Østjyllands Politi.
“Vi er rigtig glade for, at det er et stykke tid siden, vi har haft et skyderi,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen, som mener, det er vigtigt for den kollektive tryghedsfornemmelse.
“Det er ekstremt vigtigt. Jeg tror, at skyderier fylder ekstra meget i borgernes bevidsthed, og så betyder det også meget for borgerne i området, at vi stadig er synlige derude.”

27 varetægtsfængslet

Hvad, tror du, skyldes, at skyderierne er ophørt?
“Der er flere faktorer i det. Lige nu har vi 27 bandemedlemmer varetægtsfængslet. Det er faktisk rigtig mange, så det spiller ind. Derudover tror jeg, at vores synlighed i området og samarbejdet med lokalsamfundet og kommune også i høj grad spiller ind.”
I øjeblikkets mediebillede er det skyderier i København, der dominerer. Her er banden Loyal to Familia også i konflikt med lokale grupperinger, og den konflikt har siden 12. juni ført ikke mindre end 20 skudepisoder med sig.
Om roen i Aarhus skyldes eskaleringen i København, og at Loyal to Familia ikke kan kæmpe på to fronter, vil Klaus Arboe Rasmussen dog ikke konkludere.
“På nuværende tidspunkt kan vi ikke vurdere, om der er en sammenhæng. Vi er selvfølgelig i tæt kontakt med Rigspolitiet og Københavns Politi og samarbejder om at løse det her, men den dybere sammenhæng mellem de to konflikter kan vi ikke sige noget om lige nu. Først og fremmest koncentrerer vi os om det, der sker i Østjylland og ser, om vi ikke kan komme det til livs.”
Fryd og gammen er det hele da heller ikke Aarhus V.
25. juli måtte politiet rykke ud til en større voldssag, hvor man foretog flere anholdelser, og 27. juli blev 13 bandemedlemmer anholdt i Bispehaven.
“Så pause i skyderierne er ikke ensbetydende med, at der er ro på. Der er stadig brug for en stor politimæssig indsats. Jeg synes, vi er inde i en glædelig og positiv udvikling, men det er ikke sådan, at vi tror, at det her er overstået. Det er det absolut ikke. Der er lang vej, før vi når dertil, og det kan vende lige pludselig,” siger chefpolitiinspektøren.

Publiceret 10 August 2017 16:00

SENESTE TV