Planer om busbesparelser bekymrer rådmand:

Det vil ramme pendlerne hårdt

"Det ikke rimeligt, at Aarhus igen skal holde for," lyder det fra Kristian Würtz (S)

Millionbesparelser i Region Midt betyder, at flere østjyske busruter er i fare for at blive nedlagt eller nedgraderet.
For Aarhus' vedkommende har regionen planer om at nedlægge rute 111, der kører mellem Aarhus og Favrskov, og rute 112, der både rammer Aarhus, Skanderborg og Silkeborg.
Derudover vil man nedgradere rute 116 og 302, som kører mellem henholdsvis Aarhus og Skanderborg og Aarhus og Odder.
Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kristian Würtz (S), advarer mod de bebudede besparelser. Han mener derimod, at der er brug for styrkelse af den kollektive trafik i Østjylland, hvor befolkningstallet vokser - i særdeleshed i Aarhus. 
”Dette er ikke et forslag, der er groet i vores have. Jeg er bekymret for besparelserne på busruterne. Det vil ramme pendlerne hårdt, og vi ved, at pendlingen er stigende på tværs af kommunegrænserne. Ved at fjerne ruter vil der automatisk blive sendt flere biler på vejene, og det er efter min mening en forkert vej at gå,” siger Kristian Würtz i en pressemeddelelse.  
Han mener, at det er en skam, at regionen tager busforbindelsen fra dem, der rent faktisk bruger den.  
”Der er allerede sparet på de regionale busser i Aarhus i forbindelse med opstart af Aarhus Letbane, og derfor er det ikke rimeligt, at Aarhus igen skal holde for. Flere af ruterne er tilmed nødvendige for elever på ungdomsuddannelserne, som nu risikerer at stå uden busforbindelse,” siger Kristian Würtz.  
Lukningerne af busruterne giver flere kommuner i Østjylland udfordringer, og Aarhus Kommune vil nu mødes med de øvrige for at diskutere, hvad man kan gøre.
dp

Publiceret 09 August 2017 15:22

SENESTE TV