Politihund fandt flygtende pusher i legehus

19-årig mand stak af fra politiet, men blev hurtigt fundet med narko og mobiltelefoner på sig

En 19-årig mand forsøgte tirsdag aften forgæves at gemme sig for politiet i et legehus på Præstehaven i Hasle.
Omkring klokken 21.30 kom en patrulje kørende forbi en gruppe unge mænd, der stod på Fuglebakkevej i Hasle.
En af mændene begyndte at løbe, da han så patruljen, og det fik betjentene til at hoppe ud af bilen og løbe efter. Det lykkedes den 19-årige mand at undslippe ved blandt andet at springe over et pigtrådshegn, men betjentene gav ikke op.
De fortsatte med at lede og tilkaldte hundepatruljen. En borger, der så manden løbe væk, ledte politiet i den rette retning. Da betjentene nåede en legeplads, lod de hunden snuse rundt, og den fik hurtigt færten af den 19-årige, som kort efter blev fundet i et legehus, som han forsøgte at gemme sig i.
På sig havde han en taske med narko i salgsposer og flere mobiltelefoner. Han blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse euforiserende stoffer med henblik på salg.
dp

Publiceret 09 August 2017 10:55

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.