Tyveri, narkokørsel, kniv, falsk navn og meget mere:

Travl duo anholdt og præsenteret for et væld af sigtelser

Betjente havde en masse skrivebordsarbejde efter at have stoppet bil i nat

Der var en del sigtelser at holde styr på for betjentene, da to mænd natten til tirsdag klokken 02.53 blev anholdt.
Patruljen valgte at tjekke nummerpladen på en varebil på Viborgvej i Tilst og kunne hurtigt konstatere, at pladen var stjålet. Betjentene stoppede derfor bilen, hvori to mænd fra Aarhus befandt sig.
Føreren, en 27-årig mand, oplyste sit navn og cpr-nummer og meddelte, at han desværre ikke havde sit kørekort på sig. Han var tydeligt påvirket, og narkometertesten gav da også udslag, hvorefter han blev sigtet for narkokørsel.
Manden virkede så nervøs, at betjentene besluttede sig for at tjekke mandens identitet yderligere. Det viste sig at være en god idé, for den 27-årige mand havde svært ved at besvare betjentenes kontrolspørgsmål, og til sidst måtte han erkende, at han havde opgivet et falsk navn.
Det falske navn og cpr-nummer tilhørte en anden, så derfor blev han også sigtet for at opgive urigtige oplysninger og bringe en uskyldig i risiko for at blive straffet.
Nu kunne betjentene slå den rigtige person op, og det viste sig, at den 27-årige ikke havde et kørekort. Så endnu en sigtelse - denne gang for at køre uden førerret.
Da føreren og hans 34-årige medpassager blev bedt om at forklare, hvem der ejede bilen, forklarede den 27-årige, at han lige havde købt den i Den Blå Avis. Et hurtigt tjek af stelnummeret viste dog, at bilen var stjålet hos en bilforhandler i Højbjerg i juli. Begge blev derfor sigtet for tyveriet.
Så var det ellers blevet tid til at ransage varebilen. I den fandt betjentene blandt andet en lang kniv, så den 27-årige mand fik lige en ekstra sigtelse - denne gang for brud på knivloven.
Ud over kniven fandt betjentene en række genstande, et koben og lignende, der tydede på, at mændene havde planlagt at begå indbrud. De blev derfor begge som det sidste sigtet for forsøg på indbrud.
Dermed fik de to betjente gevaldigt travlt med skrivearbejdet, da de kom tilbage til stationen.
dp

Publiceret 08 August 2017 15:00

SENESTE TV