Spektakulær lyskunst skal præge Brabrandstien og De Tre Broer

Vinderprojekterne fra kommunens lyskunstkonkurrencer bliver realiseret til efteråret

Brabrandstiens besøgende forventes fra november at kunne få en ekstra én på opleveren, når de benytter den natursmukke strækning.
To lyskunstprojekter ved Aarhus Å er nemlig blevet udvalgt til opførelse på stien og De Tre Broer, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.
”De hundredevis af aarhusianere, der cykler ad Brabrandstien hver eneste dag får en ny oplevelse på deres daglige cykeltur. Forhåbentlig fortæller de om det til deres venner og kolleger, så flere blive inspireret til at tage på udflugt langs vores fantastiske å,” siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.  
De to projekter er resultatet af to kunstkonkurrencer, som 'Lys på Aarhus' satte i gang tidligere på året. 
”Vi har valgt to stærke koncepter med to meget forskellige tilgange til opgaven. Hver af de to projekter fremhæver det særlige ved de udvalgte steder ved åen, og jeg er sikker på, forbipasserende vil standse op og se verden på ny,” siger stadsarkitekt i Aarhus Kommune, Stephen Willacy, der har været en del af bedømmelsesudvalget. 

De to selvstændige vinderprojekterne er skabt af kunstnerne Jakob Oredsson og KWY.  
På De Tre Broer kan man glæde sig til Jakob Oredssons værk 'Dobbelt Fokus', som er en lysinstallation bestående af to cirkulære elementer, placeret modsat hinanden i hver ende af cykelbroen.
På tre steder af den inderste del af Brabrandstien mellem Thorvaldsensgade og Vester Ringgade kommer man til at kunne opleve KWY's lysskulptur ”Origin”. Skulpturen er tre versioner af en tiltet, snoet kube af glødende lys spændt ud henover åen. Lysets langsomme små ændringer, vil konstant tegne kuberne i forskellige versioner.
Projekterne er en del af 'Lys på Aarhus' og et samarbejde mellem Teknik og Miljø og Kultur og Borgerservice. Projektet er støttet af Aarhus 2017 og Urban Lab.   
Lige nu er der en proces i gang med at indhente tilladelser til opførelse af værkerne, der skal leve op til de gældende krav på området. De to lyskunstværker forventes klar til indvielse i november 2017. 
Fra i morgen - tirsdag den 9. august - udstilles skitseprojekterne på Dokk1, hvor interesserede kan få en forsmag på, hvad de kan glæde sig til at opleve ved Aarhus Å til efteråret.  
Arbejdet med at etablere permanent gadebelysning langs Brabrandstien forventes at være færdigt i slutningen af september 2017.
dp

Publiceret 08 August 2017 10:31

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV