To pirattaxachauffører idømt fængsel for røveri

Truede ung mand til at hæve penge

To mænd blev mandag idømt seks og otte måneders fængsel for et røveri mod en ung mand efter en pirattaxatur.
Her truede de deres passager til at hæve flere tusinde kroner til dem. Kvikt politiarbejde førte til fængslingen, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Episoden fandt sted den 3. juni i år tidligt om morgenen. Her var en 21-årig mand på vej hjem fra en bytur i Aarhus, da de to mænd - 21 og 23 år  - tilbød at køre ham hjem for 100 kroner.
Mændene kørte ham dog ikke hjem, men kørte i stedet til en hæveautomat på Stjernepladsen i Aarhus N, hvor de truede deres passager til at hæve i alt 2.700 kroner til dem.
Gerningsmændene blev fundet efter  tværgående arbejde i Østjyllands Politi. Nogle kollegaer sad over en kop kaffe og drøftede forskellige sager, og de medarbejdere, der arbejdede med pirattaxa-sagen, viste deres kollegaer et billede af de formodede gerningsmænd.
Kort efter tog kollegerne på patrulje og stødte tilfældigvis på de to mænd, som de genkendte fra billederne og signalement af dem og bilen. De to mænd blev derfor straks anholdt og varetægtsfængslet.
Mandag blev den 23-årige chauffør i pirattaxaen så idømt seks måneders fængsel for røveri. Han ankede dommen. Den 21-årige mand blev idømt otte måneders fængsel for røveri og ankede ikke.
"Sager som denne er en af grundene til, at man bør tænke sig rigtig grundigt om, inden man sætter sig ind i en pirattaxa. Heldigvis førte et rigtig godt politiarbejde til, at vi i dag kunne få dem dømt for deres forbrydelse," siger Cathrine Brunsgaard Jacobsen, anklager ved Østjyllands Politi.

Publiceret 01 August 2017 08:31

SENESTE TV