Dommer i fokus:

AGF tabte højdramatisk affære i Silkeborg

To røde kort og underkendt AGF-mål. Der var gang i den, da Jysk Park blev indviet

Bølgerne gik afsindigt højt, da Silkeborgs nye stadion mandag aften blev indviet med en intens 2-1-kamp mod AGF. 
Begge holdt var tændte fra start og klar til at give udsolgte Jysk Park én på opleveren. Og det fik man i den grad. 
Hjemmeholdet bragte sig foran efter blot syv minutter, da Brøndby-lejesvenden Gustaf Nilsson blev spillet fri i højre side af AGF's felt med en stikning, der flænsede AGF-forsvaret op. Den næsten to meter lange angriber lagde køligt bolden fladt ned i venstre hjørne af Aleksandar Jovanovic' mål. 
Efter 18 minutters spil lykkedes det dog AGF at udligne, da Adama Guira med en høj bold fra midten ramte Morten Duncan Rasmussen inde i feltet, og AGF's målræv tøvede ikke med at banke til læderet fra en spids vinkel og ned i det lange målhjørne.
Efter 25 minutter gjorde AGF's højreback, Dino Mikanovic, dog livet umådeligt svært for udeholdet. 
Kroaten havde allerede tilegnet sig et dumt gult kort 10 minutter forinden, da han løb hen til en linjevogter og skreg ham ind i hovedet. Derfor var det ikke smart, da han kort tid efter kom for sent ind i en tackling på Silkeborgs Jeppe Okkels. Hårdt - også for hårdt - gult kort fra dommer Jørgen Burchardt og direkte i bad med den iltre kroat.
Det var cirka her, manden med fløjten begyndte at miste grebet om kampen, men det skulle blive meget værre i anden halvleg.  

"Slå nu dommeren ihjel"

AGF mødte ud til de sidste 45 minutter med en forbilledlig fightervilje, og langt hen ad vejen var det ikke til at se, at udeholdet var en mand i undertal. 
Det var dog åbenlyst for alle, at aarhusianernes forsvar snorksov, da netop indskiftede Marc Rochester bragte Silkeborg på 2-1, efter han blev spillet helt fri foran mål takket være en bold ned bag et par langsomt opfattende midtstoppere.
AGF's nyindkøb Tobias Sana skulle have udlignet et par minutter efter. Han var blank foran Silkeborg-målet, men svenskeren skød bolden direkte i handskerne på SIF-målmanden. 
Og så til det med dommeren. Med tyve minutter igen kom Silkeborgs Ibrahim Moro og AGF's Martin Spelmann i infight. Spelmann faldt til jorden, da Moro stangede ham, men af en eller anden årsag valgte Jørgen Burchardt at tildele begge spillere et gult kort i stedet for direkte rødt til Moro. 
Det vakte stor frustration blandt en hel del af de 1.500 tilrejsende AGF-fans, der kvitterede med de grove strofer "Slå nu dommeren ihjel". Minuttet efter jublede den hvide skare dog pludselig, da Moro fortjent røg ud for endnu en voldsom aktion. 
Nogen god kamp havde dommeren ingenlunde, og hans ene linjevogter kom også i fokus otte minutter før tid, da Spelmann prikkede et indlæg ind i Silkeborg-rusen. 
Der var ikke offside, men det blev der dømt, og fejlkendelsen fik endnu en gang AGF-fansene til at gå over stregen, da de sang "Dommer, din svindler, du hænger snart og dingler". En utilbørlig opførsel, der nok kommer til at give et efterspil af en eller anden art. 
AGF-spillerne blev ved med at klø på på eksemplarisk vis, og det var ved at give pote to minutter inde i overtiden, da en målmandsparering endte hos Morten Duncan Rasmussen i det lille felt. Bolden havde dog så meget fart, at angriberen ikke nåede at reagere ordentligt, hvorfor den røg en sjat centimeter forbi målet. 
To nederlag og en sejr er det blevet til i AGF's første tre kampe. Næste mandag skal De Hviie en tur sydpå, når SønderjyskE venter på Sydbank Park. 
 

Morten Duncan stod for AGF's eneste scoring, da han udlignede til 1-1 i første halvleg.

Morten Duncan stod for AGF's eneste scoring, da han udlignede til 1-1 i første halvleg.

Publiceret 31 July 2017 21:00

SENESTE TV