Tour de France-rangering:

Overraskende topplacering til Malling

Kim Andersen har sørget for, at Malling er med helt i top i sjov, dansk Tour de France-rangering

Hvilke byer har egentlig gjort det historisk bedst i forhold til Tour de France?
Det spørgsmål har sitet Cyclingshop.dk spurgt sig selv, og i den forbindelse har firmaet lavet en stor opgørelse over Danmarks Bedste Tour de France-byer.
Og her har en lille overraskelse sneget sig med i top 5, nemlig Malling syd for Aarhus. Lige for snuden af for eksempel København.
Hver by har fået point efter de ryttere, der har deltaget i det over 100 år gamle cykelløb, og i forhold til rytternes præstationer.
Og Malling er med i toppen i kraft af, at nu 58-årige Kim Andersen er født og opvokset i den lille stationsby.
Kim Andersen var den første dansker i den gule trøje, da han deltog i løbet 1983. Her overtog han den eftertragtede trøje efter 3. etape, og han forsvarede den frem til 9. etape, hvor irske Sean Kelly fravristede ham den. I 12. etape gjorde han igen væsen af sig med en flot etapesejr.
Andersen, der i dag er sportsdirektør for Team Trek-Segfredo, deltog i seks udgaver af Tour de France. Hans bedste placering var nummer 17.
Malling og Vestervig er de bedste byer i Danmark, hvis man kigger på præstationer i forhold til antal af indbyggere. Malling har godt 5.000 indbyggere.
 

Om undersøgelsen:

Al data og info i denne undersøgelse er fundet ved ugers research på internettet, på en lang række forskellige hjemmesider. Herunder især Tour De Frances officielle, samt Wikipedia.

Til at finde frem til de bedste byer er UCI's (Union Cycliste Internationale, sammenslutningen som administrerer og overvåger internationale cykelbegivenheder) pointsystem blevet brugt. Her får de enkelte ryttere forskellige antal point, afhængigt at præstationerne.

For at få point-skalaen til at give mening ift. denne, lokale vinkel, har Cyclingshop.dk yderligere tildelt 2 point for “blot” en deltagelse i Tour De France – dette giver normalt ikke point. Dette point-system har de så givet navnet TDF-point.

Der er indsamlet data på aktiviteter og personer som går mere end 100 år tilbage, så det kan ikke garanteres at al data er 100 % korrekt, men sitet dog ret sikker i sin sag.

Publiceret 03 July 2017 15:00

SENESTE TV