Mere end to ton mad til byens hjemløse efter Northside

Udsatte nød godt af den udsolgte festival

Dette års udgave af Northside var den største og tidligst udsolgte i festivalens historie. Men derudover er der også en stribe positive resultater fra årets festival, der gavner nogle af de velgørende organisationer som Northside samarbejder med.
For tredje år i træk var Fødevarebanken med på festivalen for at samle overskydende mad ind til udsatte og hjemløse i Østjylland, og ikke overraskende betød stigningen i besøgstallet også en stigning i den mængde mad, der blev delt ud i dagene efter festivalen.
Faktisk kunne Fødevarebanken indsamle og uddele hele 2.511 kilo mad til deres netværk af herberger, varmestuer og væresteder, skriver Northside i en pressemeddelelse.
Det er en markant stigning i forhold til sidste år, hvor 1,67 ton mad blev indsamlet.
"Det er svært at tale om succes, når det kommer til madspild. På den ene side vil vi gerne helt undgå det, men samtidig er det jo skønt at kunne donere en masse mad til værdigt trængende. Så det, vi i sidste ende glæder os over, er, at vores samarbejdspartnere i boderne sammen med Fødevarebanken gør en stor indsats for at sikre, at den overskydende mad ikke bliver smidt ud, men i stedet bliver samlet ind og trods alt ender et sted, hvor den kan gøre gavn," siger talsmand for Northside, John Fogde.
Dette års festival bød desuden på et nyt samarbejde med Røde Kors og Ungdommens Røde Kors, der stod for en stor del af pantindsamlingen i Ådalen. De to organisationer stillede med en gruppe frivillige, der efter tre dage havde indsamlet til en udbetaling på 104.945 kroner. Pengene går ubeskåret til organisationernes velgørende arbejde.
Endelig donerede festivalens gæster som noget nyt et beløb til velgørenhed. Donationsbeløbet fra dette års festival er på lidt over 40.000 kroner, der vil blive øremærket det kontinuerlige arbejde både med foreningen Sidesporet og andre, der arbejder for at forbedre forholdene for udsatte unge og hjemløse i Aarhus.
dp

Publiceret 22 June 2017 09:23

SENESTE TV