Kunstneren bag bannerbarometeret ved Virupskolen , Mikkel Stubbe Teglbjærg, kunne i lørdags spraye endnu en smiley, der markerer, at 1,5 millioner kroner er i hus.

Kunstneren bag bannerbarometeret ved Virupskolen , Mikkel Stubbe Teglbjærg, kunne i lørdags spraye endnu en smiley, der markerer, at 1,5 millioner kroner er i hus.

I mål:

Hjortshøj-borgere har samlet 1,5 millioner kroner ind til multihus

Multihus-indsamling har nået milepæl, og nu drømmes der om en springhal

Af
Af Kim Skovrup Andersen

I slutningen af marts igangsatte Multihus Hjortshøjs støtteforening en slutspurt med at sælge folkeaktier, hvor man som Hjortshøj-borger kunne donere penge til byens kommende samlingspunkt: Et Multihus på 2.300 kvadratmeter med plads til en idrætshal, café, køkken, omklædningsrum og fitness-forhold.
Der skulle i alt samles 1,5 millioner kroner ind, og i lørdags blev målet nået.
“Indsamlingen er gået over al forventning. Vi har oplevet et stort initiativ og engagement hos byens borgere. Det er gået helt vildt hurtigt, hvor der er sket en kædereaktion, og folk har delt deres gode historier om indsamlingen på facebook, og det har været med til at få endnu mere gang i det hele og givet god energi,” fortæller Sine Løkke Madsen fra bestyrelsen i Multihus Hjortshøjs Støtteforening.
“Jeg har flere gange fået kuldegysninger over folks engagement, opfindsomhed og initiativer. Byens fællesskab har båret indsamlingen frem,” siger Sine Løkke Madsen og nævner piger, der på deres cykler har hentet flasker hos folk privat og solgt dem og givet penge til Multihus-projektet.

Indsamling fortsætter

Også Virupskolen, der vil få stor glæde af byens kommende samlingssted, har været særdeles aktive. Flere lærere har købt folkeaktier, og elevrådet har doneret et overskud på 20.000 fra deres skolefest, Virup Festivalen. Endelig har det også haft stor betydning, at der er kommet indsamlere rundt i hele lokalområdet og stemt dørklokker.
Men indsamlingen stopper ikke, for nu har støtteforeningen fået endnu en idé:
“Vi har fået et rygstød af Aarhus Kommune på yderligere 1,8 millioner kroner og vil gerne have et springcenter på hallen. Det vil gøre hallen endnu mere multifunktionel, og noget folk vil efterspørge. Henover sommeren skal vi beregne, hvad sådan en koster. Men alle ekstra penge er velkomne, for de vil gå til at nedbringe driftsomkostninger i det første år, så vi forsøger at ride videre på bølgen,” siger Sine Løkke Madsen, der sammen med flere frivillige nu er i guld gang med at arrangere en kæmpe folkefest på parkeringspladsen ved Virupskolen 1. juli med underholdning for børn, kaffe og kage samt helstegte pattegrise. Senere vil det lokale band Rygtesprederne give koncert.
I alt koster et nyt multihus 18,5 millioner kroner. De resterende 17 millioner kroner er kommet i hus gennem kommunale tilskud, fonde og lån.
Hvis alt går efter planen, vil Multihuset slå klar til brug i slutningen af 2018.

Publiceret 20 June 2017 14:00

SENESTE TV