Fortvivlet mor efter kidnapning og misbrug af fireårig pige:

Jeg har længe advaret mod den sigtede mand

Af
Af Daniel Sennek

 
"Jeg har længe sagt til de andre forældre i området, at de skal være på vagt over for ham, men de fleste har bare grinet og sagt, at han jo bare er flink ved børnene."
Sådan siger den fortvivlede mor, Tanja Vestby Tøfting, der nu står frem i Ekstra Bladet efter en 33-årig mand i går blev anholdt og sigtet for at bortføre og efterfølgende voldtage en blot fireårig pige. Pigen blev bortført fra Børnehuset på Snogebæksvej i Aarhus V.
28-årige Tanja Vestby Tøfting har i mere end to år kendt til den formodede gerningsmand og fortæller nu, hvordan hun gennem længere tid har advaret mod hans lidt for nærgående tendenser i forhold til børn.
Siden den 33-årige mand blev anholdt har flere af de forældre, der indtil nu havde grinet til Tanjas advarsler, været forbi og sagt undskyld til hende.
Tanja fortæller overfor Ekstra Bladet, hvordan den 33-årige har huseret i området i lang tid. Hver morgen luftede han for eksempel sin fars hunde ved områdets børnehave for at tale med børnene gennem hegnet.
Selv fik hun kendskab til den formodede gerningsmand efter en ubehagelig episode i februar 2015. Her kyssede den 33-årige mand uopfordret hendes dengang seksårige datter på kinden. Da pigens far mødte manden på en genbrugsplads og bad ham holde sig langt væk fra hendes børn, blev han hverken forlegen eller flov. I stedet eksploderede han i raseri, og han både slog og sparkede pigernes far, mens de så på. Herefter flygtede han, men vendte kort efter tilbage med en kniv i den ene hånd og en kødhammer i den anden.
Michael Vestby Frank løb hjem med sine piger under armen og forskansede sig bag døren i sit hus og ringede til politiet.
"Min datter råbte 'han har en kniv', så jeg troede, at min mand var blevet stukket. Det var han heldigvis ikke," siger Tanja Vestby Tøfting om episoden.
Gerningsmanden forsvandt kort efter - men så dukkede hans far op ved huset og bankede på. Gennem døren sagde han undskyld på sin søns vegne, men truede samtidig familien, hvis de ikke trak politianmeldelsen tilbage.
Det gjorde de ikke, og sagen endte i retten. Her fik den nu 33-årige mand ifølge Tanja Vestby Tøfting en betinget fængselsdom.
Ekstra Bladet har været i kontakt med Østjyllands Politi, der ikke umiddelbart hverken kan af- eller bekræfte, at den formodede gerningsmand tidligere har modtaget en fængselsdom.

Publiceret 16 June 2017 07:56

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV