Grøn sol over Egå Sognegård

Menighedsråd i Egå er endelig kommet i mål med et solcelleanlæg

Af
Af Kim Skovrup Andersen

I foråret 2015 blev det daværende menighedsråd i Egå enig om at se på mulighederne for at etablere et solcelleanlæg i sognegården. Formålet var at blive selvforsynende med det meste af den strøm, der bruges. Menighedsrådet fik hjælp af ingeniørfirmaet Niras til at vurdere de forskellige tilbud, der blev hentet ind.
Der har været forhindringer undervejs, herunder lokalplanen, som krævede en ændring, inden ansøgningen kunne gå igennem. Derfor henvendte menighedsrådet sig til byrådsmedlem Gert Bjerregaard (V), og med hans hjælp blev lokalplanen ændret og efterfølgende godkendt i byrådet i oktober 2016. Arbejdet gik i gang med at få monteret solcellerne, da en ny ansøgning om byggetilladelse blev godkendt.
“Det har været en lang proces, men nu er det lykkes at komme i mål med vores ambition om at føre den grønne linje ud i Egå Kirke. Vi forventer at spare strøm, der svarer til cirka 15.00 kroner på årsbasis samt en besparelse på cirka 10 tons CO2. Vi har stadig en overordnet ambition i Egå Kirke om at leve op til, at Aarhus Kommune, og dermed Egå, skal være grøn,” siger Ole Glasius fra Egå Menighedsråd.
Onsdag 21. juni bliver det fejret til en grillaften, at det lykkes at få solceller i Egå Kirke.

null

Publiceret 16 June 2017 06:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV