Anmeldelse:

Helmig på hjemmebane - En uforglemmelig oplevelse

Gigantisk fællessang. Publikum og Helmig i fantastisk symbiose

6 af 6 stjerner
Northside er en hipster-festival. Man har fra start af slået sig op på at være en festival, der hylder det anderledes. Hør det, der ikke bliver spillet kontinuerligt på P3 og diskotekerne.
Men sidste år fik Aarhus-festivalen kritik for ikke at have nok kendte navne på programmet. Der var for en gangs skyld ikke udsolgt.
Det var der i år. Og denne gang havde feinschmeckerne fornedret sig til at sætte populærmusik på programmet.
Thomas Helmig var klar. Byens søn. Eksemplet på kedelig mainstream, 'den kan vi alle'-sang, og 'laveste fællesnævner'-musik, hvis man altså har de snobbede festival-briller på.
Det havde Northsides festivalgængere ingenlunde lørdag aften. FUCK, hvor var det fedt med Helmig på Northside. Forfriskende og fantastisk. Det er det, festivaller er gjort af.
Skide være med, at hornbrille-typerne med voks i overskægget rejste et øjenbryn. Thomas Helmig kom, så og sejrede.
Helmig er indbegrebet af Aarhus, og selvom Northside er velbesøgt af sjællændere og fynboer, så sang alle med, når den aldrende lurifaks fyrede den af på Blå Scene.
"Det har været sagt, at jeg er fejlplaceret. Goddag, mit navn er Thomas Helmig, og jeg spiller kærlighedssange," sagde han velvidende, at han havde samtlige publikummer i sin hule hånd.
'When You Love Somebody' bankede ud over Ådalen, og folk sang med. Åh, hvor de sang med.
Du kunne høre publikum synge med i Helmigs mikrofon, så højt var det.
Kuldegysninger. 'Jeg lukker mine øjne i Aarhus'. Publikum tog over på 'Malaga', og man har aldrig været mere stolt af Aarhus.
"Det her er kraftedeme overvældende. Wauv!"
Thomas Helmig har set, gjort og prøvet meget, men lørdag aften var han ydmyg og imponeret. Det lod til, at han ikke selv havde regnet med, at det unge Northside-publikum var ligeså på, som han selv var. Men det var de.
Og de gik amok, da Medina (også Aarhus) toppede hele seancen af med at joine den danske crooner med '100 dage'.
Det var en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, og da hele Ådalen slutteligt brød ud i fællessang på 'Stupid Man', efter Helmig fortalte historien om dengang, han i Aarhus var en ung idiot, var der ikke mere at rafle om.
Og manden sagde det selv:
"En uforglemmelig oplevelse."

Publiceret 10 June 2017 23:09

SENESTE TV