12-årige Philip i brutalt cykelstyrt:

Familien i chok efter vidneudsagn - "Det er sindsygt, det her!"

En mor til en 12-årig dreng er ikke i tvivl. Det var sabotage, der gjorde, at hendes søn torsdag styrtede på sin cykel. Derfor sender hun en dybfølt advarsel til forældre om at tjekke deres børns og egne cykler grundigt efter.

Af
Af Daniel Sennek

 
Kamilla-Malene Schriver modtod torsdag eftermiddag klokken 17.00 et opkald, som alle forældre frygter. Hendes 12-årige søn, Philip, lå på jorden og blødte. Han var netop styrtet på sin cykel på vejen Indelukket i Hjortshøj nord for Aarhus. Med hovedet først og ambulancer på vej.
Det skriver BT.
"Jeg begyndte at ryste og græde," fortæller Kamilla-Malene Schriver til BT.
Kamilla-Malene blev efterladt i chok, men da hun befandt i sit hjem med Philips tre mindre søskende, så var Kamilla-Malene Schriver nødt til at ringe en veninde op. Veninden tog med det samme til ulykkestedet - og med Kamilla-Malene i røret brød hun grædende sammen ved synet af Philip. Den 12-årige dreng lå på en båre og var omringet af ambulancereddere.
Kort efter nåede Kamilla-Malene Schriver selv frem og kom med i ambulancen. Heldigvis viste det sig, at Philip var sluppet med en mild hjernerystelse. En lettelse ramte familien - lige indtil Kamilla-Malene Schriver havde talt med vidnet, som fandt hendes søn. Vidnet havde nemlig en skræmmende beretning. Vidnet havde set Philip styrte, og da det skete, var det som om, at drengens hjul pludselig forsvandt under ham, hvorefter Philip bankede hovedet i asfalten.
Kamilla-Malene har efterfølgende talt med flere andre i Lystrup/Hjortshøj området, hvor flere har kunne berette lignende. En lang række cykler var blevet saboteret ved Hjortshøj Station. Blandt andet havde én fået skruet sit barnesæde løs.
Kamilla-Malene Schriver blev hurtigt overbevist om, at nogen formentlig også har pillet ved hurtigspænderen på Philips cykelhjul med vilje, så han ville vælte. 
"Det er sindssygt, det her. En betjent sagde, at der er én, der må have holdt hånden over min dreng. Men det er ikke sikkert, den næste er lige så heldig. Jeg opfordrer alle til at tjekke deres børns cykler grundigt. Og deres cykelsæder og egne cykler ikke mindst," siger Kamilla-Malene Schriver, hvis søn ikke er den eneste, der kan være ramt af cykelsabotage, til BT. 
Østjyllands Politi kender godt til Philips cykelstyrt og snakken om sabotage. Men de har ikke modtaget nogen egentlige anmeldelser om cykelsabotage i Lystrup/Hjortshøj-området:
"Så vi kan ikke afgøre, om det her med sabotage af folks cykler skulle være blevet til et fænomen eller en dille," siger kommunikationskonsulent Jacob Christiansen til Aarhus Stiftstidende.
Han tilføjer, at man straks skal melde det til politiet, hvis man bliver udsat for cykelsabotagen eller kender til personer, der piller ved cykler.

Publiceret 03 June 2017 13:41

SENESTE TV