Fankoordinator om tilskuerfremgang:

Jeg er dybt stolt og imponeret

Aarhusianernes tålmodighed med AGF er blevet større. Det skaber sammenhold, mener AGF's fankoordinator

'HVAD END DER SKER - STÅR VI STADIG HER'
Banneret har AGF's fans haft med til de fleste kampe i sidste del af Superliga-sæsonen, og de har sandt for dyden bakket op om deres hold i modgang i denne sæson, hvor nedrykningsspøgelset har luret helt frem til slutningen.
I en sæson, hvor Superligaens tilskuergennemsnit har været i frit fald, har AGF som den eneste klub haft markant fremgang på hjemmebane. Næsten alle andre klubber har haft et fald i snit, men i Aarhus troppede næsten 12 procent flere tilskuere op på Ceres Park i forhold til sidste sæson.
LÆS OGSÅ: BEDRE END ALLE ANDRE: AGF TRODSER TILSKUERKRISEN MED DEN STØRSTE FREMGANG I SUPERLIGAEN
"AGF har intensiveret arbejdet med at trække folk til stadion, og så er det også et resultat af, at byen har vist et sindssygt sammenhold omkring klubben. Man har måske set de samme tendenser på fansiden, som man har rent sportsligt, hvor spillerne har vist, at de vil kæmpe for klubben. Man er nået til enighed om, at den eneste rigtige måde at bakke holdet op på, det er at stå sammen om at støtte det," siger klubbens deltidsansatte fankoordinator, Anders Elbæk Kristensen, der er bindeleddet mellem AGF og fansene.
Han har med glæde kunnet se, at Ceres Park til flere afgørende playoff-kampe haft besøg af mere end 17.000 mennesker.
"Jeg ved ikke, om jeg er overrasket, men jeg er dybt stolt og imponeret over det. De sidste udebanekampe, vi har haft, viser også, at det ikke kun er på Ceres Park, at opbakningen er stor. Folk rejser land og rige rundt for at vise støtte," siger han. 
Blandt andet tog 1.500 AGF'ere den korte tur til Silkeborg mandag aften 1. maj. Det havde silkeborgenserne ikke regnet med, og allerede kort inde i anden halvleg havde de hvidklædte fans tørlagt ølvognen. 
Ifølge fankoordinatoren har en nyfunden tålmodighed været afgørende for opbakningen.
"Tålmodigheden har været mere til stede end tidligere år, fordi man kan se, at på den lange bane kan det, Glen Riddersholm og ledelsen har gang i, måske kaste noget rigtig fornuftigt og bæredygtigt af sig," siger Anders Elbæk Kristensen, som også roser den nye turneringsstruktur for at skabe flere spændende kampe.
"Det er svært at sige, om det havde været lige så godt, hvis vi ikke havde kæmpet om nedrykning, men de her afgørende kampe, der jo er kommet med den nye struktur, har helt sikkert tiltrukket flere tilskuere, end hvis vi havde spillet en almindelig jævn sæson under den gamle struktur. Underholdning betyder bare noget, og underholdningsværdien er naturligt noget højere, når der er noget på spil."
Hvordan tror du, det kommer til at gå med tilskuertallene i næste sæson?
"Det er svært at sige, for det afhænger af så meget, men jeg tror, det kommer til at gå fremad igen. Nu har vi set, hvad det kan være for en oplevelse at tage på stadion sammen med 17.000 andre mennesker. Det er sgu en speciel oplevelse, og det, tror jeg, folk vil være en del af," lyder det optimistisk fra fankoordinatoren.

Publiceret 31 May 2017 12:30

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV