SF og R vil have LGTB-hus i Aarhus

Partierne vil også støtte rådgivningstilbud og gøre tilskud permanent

Der er brug for at bakke bedre op om LGTB miljøet i Aarhus. Det mener SF og R, der  nu fremsætter et fælles forslag om at støtte et hus for de foreninger, der i dag arbejder for at sikre hjælp og bedre forhold for forskellige grupper i LGTB-miljøet.
Det skriver partierne i en pressemeddelelse, men nævner ikke noget om, hvad et sådan hus skal koste kommunen.
Mere håndgribeligt er det, at partierne samtidig vil afsætte 500.000 kroner til at etablere er rådgivningstilbud drevet af Sabaah til at hjælpe og støtte LGBT-personer med etnisk minoritetsbaggrund. Sidst foreslår partierne også, at Normstormerne får permanentgjort deres tilskud på 350.000 kroner. Tilskuddet til Normstormerne udløber i 2017.
”Foreningerne i LGTB miljøet løfter en utrolig vigtig opgave med at række ud og hjælpe dem, der oplever problemer. Mange i LGTB miljøet oplever at blive konfronteret med had og diskrimination, og mange LGTB'ere skjuler stadig deres orientering af frygt for konsekvenserne. Derfor er der brug for en stærk indsats med outreach og fællesskab, og det er noget, vi kan understøtte ved at give foreningerne en stærkere platform,” siger social- og beskæftigelsesrådmand og SF's politiske leder, Thomas Medom.
dp

Publiceret 31 May 2017 08:45

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV