Bedre end alle andre:

AGF trodser tilskuerkrisen med den største fremgang i Superligaen

Mens tilskuertallet er falder i næsten alle klubber, så oplever AGF markant fremgang

I en sæson med stor nedgang i tilskuertallet i den bedste danske fodboldrække er der stadig solstrålehistorier midt i krisen.
I Aarhus finder man det bedste eksempel på en mønsterbryder, når det handler om interessen for dansk fodbold.
AGF er med en fremgang på 11.9 procent den klub med den klart største tilskuerfremgang på hjemmebane i forhold til sidste sæson. De århusianske tal står i kontrast til en gennemsnitlig nedgang i hele Superligaen på -14 procent. 
Faktisk har kun Brøndby også oplevet fremgang, men på beskedne 0,1 procent.
Det sker på trods af, at AGF i grundspillet var det næstdårligste hjemmehold i rækken. Alligevel er aarhusianerne strømmet til fodbold på Ceres Park.
"Det er meget glædeligt, at vi har haft så stor opbakning hjemme på Ceres Park. Det viser, hvor meget Aarhus står bag os, og det er vi glade, ydmyge og taknemmelig for. Men i al ubeskedenhed er det også et resultat af et målrettet arbejde med vores tilskuerstrategi, vi har udrullet hen over hele sæsonen. Her har vi med flere nye tiltag ramt plet i forhold til de ønsker, vores publikum har," siger direktør i AGF, Jacob Nielsen, i en pressemeddelelse.
Han kunne også glæde sig over, at der til den sidste hjemmekamp blev sat sæsonrekord med 17.462 tilskuere. Så mange har der ikke været til en AGF-kamp på Ceres Park i dette årti.
"Vi har hen over foråret gennemført flere tilskuerundersøgelser og hørt vores publikum, og derefter implementeret en række af deres helt konkrete ønsker. For eksempel i forhold til bodsalg, indretning og service. Den tætte og gode dialog, vi har med vores fans og publikum, tror jeg også, spiller positivt ind i vores fremgang. Så vi ser frem til en ny sæson, hvor vi glæder os til at gøre det endnu bedre at gå til fodbold i Ceres Park," tilføjer Jacob Nielsen.
Også på udebane har AGF haft stor opbakning med fyldte udebanetribuner i flere kampe sæsonen igennem. Senest var der mere end 2.000 AGF'ere i Viborg til årets næstsidste kamp for AGF.
AGF's konkurrenter i playoff-kampene og nu nedrykkere, Esbjerg, oplevede det største fald i tilskuere på hele 26,2 procent.
dp

Publiceret 30 May 2017 15:05

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV