Madanmeldelse:

Restaurant GÄST sparker til støvlelandets madtraditioner

Af
Af Pernille Søborg

Aarhus Update

Det italienske køkken er ikke stærkt repræsenteret i Aarhus. Men hos Restaurant GÄST, beliggende på i stueetagen på Hotel Mayor i Aarhus, reklamerer de med at sende gæsterne på et italiensk madeventyr. Her har de respekt for de gamle italienske madtraditioner, og forstår at gøre noget ved de kedelige råvarer.
Denne tirsdag aften blev vi høfligt modtaget af personalet og mødt af dejlige, lyse lokaler. Aftenens 4-retters menu, efter kokkens valg til 400 kroner, blev præsenteret af tjeneren, og derefter fik vi lidt tid til at studere menukortet. Vi hoppede på den 4-retters menu med tilhørende vinmenu til 320 kroner og valgte derudover tre retter og to sidedish fra a la carte samt vin fra vinkortet.

Enkelt og elegant

Den første ret i den 4-retters menu var bruschetta med dehydrerede tomater, en parmesancreme, artiskokker, revet parmesan og en persillepuré. En smuk anrettet servering. Brødet var sprødt, og parmesancremen tog kegler. En let og frisk ret med meget smag.

Bruschetta med dehydrerede tomater, en parmasancreme, artiskokker, revet parmasan og en persillepuré. Foto: Aarhus Update

Bruschetta med dehydrerede tomater, en parmasancreme, artiskokker, revet parmasan og en persillepuré. Foto: Aarhus Update

Stående bifald

Servering nummer to var carpaccio saltet med røget enebærsalt, pebercreme på frisk peber og madagascarpeber, bagt tomat, sprød malt og marineret fennikel. Ingredienserne spillede fantastisk godt sammen. De fem grundsmage var samlet i en ret her, og særligt umamien trængte igennem. Pebercremen, der gav lidt bid til retten, var verdensklasse. Kødet var mørt og saftigt.

Carpaccio. Foto: Aarhus Update

Carpaccio. Foto: Aarhus Update

Flot okse

Oksemørbrad med karamelliseret løg kompot, grillet spidskål og sauce med sichuanpeber samt blomster- og brøndkarse på toppen. En enkel ret, hvor kødet var perfekt stegt og med en sprød skorpe. Rødt, mørt og saftigt, som det skal være. Det smeltede på tungen. De karamelliseret løg tog kegler hos min medspiser, der nærmest skrabede sig igennem tallerkenen for at få det hele med.

Oksemørbrad. Foto: Aarhus Update

Oksemørbrad. Foto: Aarhus Update

Chokolade med chokolade

Vi sluttede af med GÄST chokoladedessert med solbærgele og rød syre samt chokoladeis med dehydrerede solbær og chokolademarengs. En svampet kage og en hjemmelavet chokoladeis med dejlig chokoladesmag.

Chokoladedessert med solbærgele og rød syre samt chokoladeis med dehydrerede solbær og chokolademarengs. Foto: Aarhus Update

Chokoladedessert med solbærgele og rød syre samt chokoladeis med dehydrerede solbær og chokolademarengs. Foto: Aarhus Update

A la carte

Cacio é Pepe til 149 kroner. Den klassiske italienske spaghetti ret med peber og ost, er enkel. Den står og falder på, om pastaen er tilberedt perfekt. På GÄST laver de den perfekte Cacio é Pepe med hjemmelavet pasta, parmesan og pecorino samt peber. Pastaen var al dente, som den skal være. Den gik lige i hjertet. Ostene var smeltet godt sammen med peberet, der var stærk og skarp. Cremet, enkel og lækker.

Danmarks bedste - måske

Med selvtillid i stemmen fortalte tjeneren, at de lavede Danmarks bedste tiramisù. En dessertkage i lag af ladyfingers og mascarponecreme.Den giver ligesom sig selv, var ordene fra tjeneren. Igen en stor portion til 79 kroner. Der var tydelig kaffe- og dessertvinsmag. Den var ikke for fed, men dejlig cremet. Tiramisùen kommer helt klart i min top tre over de bedste, jeg har smagt.

Tiramisù. Foto: Aarhus Update

Tiramisù. Foto: Aarhus Update

Hyggeligt at være gæst på GÄST

Det var passionerede personale, der med engagement og charme var opmærksomme, smilende og imødekommende. De havde styr på tingene og sørgede for, at gæsterne fik en dejlig aften. Ingen stress og jag over betjeningen, men god stil og godt humør.

Det mener vi

Vinkortet på GÄST er spændende og varieret. De har de fleste på glas, og er meget flexible, hvis man spørger. Menukortet fortæller om absolut overkommelige priser, hvor kvaliteten af det, der bliver serveret, overstiger priserne. Vi betalte 1.482 kroner for en dejlig aften på GÄST. Portionerne var store, og man behøver ikke gå all in, som vi gjorde. Pris og kvalitet matchede godt her.
GÄST laver enkle, men velkomponerede og ikke mindst veltillavede retter i en meget hyggelig atmosfære. Det er store portioner, visuelt flot og smagsmæssigt lige i øjet. Køkkenet eksperimenterer med traditionelle italienske opskrifter og nytænker retterne fra Italien. Betjeningen var god, personlig og på samme tid meget professionel og diskret. Min medspiser udbrød “Jeg er virkelig fan!”. Dertil må jeg tilslutte mig og sender hermed en stor anbefaling til Aarhus" italienske restaurant GÄST.

Publiceret 19 May 2017 12:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV