19-årig skal bag tremmer:

Begik hjemmerøveri med skarpladt våben og truede små drenge

19-årig mand fra Aarhus idømt to et halvt års fængsel

En 19-årig mand fra Aarhus skal to et halvt år i fængsel for et hjemmerøveri, som han begik 4. marts, hvor han med et skarpladt våben truede to drenge på 13 år i en lejlighed på Mariane Thomsens Gade i Aarhus Ø.
Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.
De to 13-årige drenge var alene hjemme lørdag aften, da de besluttede sig at for at tage en tur i byen. Her mødte de den 19-årige og en anden ukendt mand.
Da den ene af de 13-årige fik det dårligt, tilbød den 19-årige at køre dem hjem. Da de kom retur til lejligheden og drengene skulle betale et aftalt beløb, fik den 19-årige fat i en pistol og et større kontantbeløb.
Efter at have sikret sig, at pistolen var ladt, skubbede han den ene af drengene i brystet og truede ham med pistolen og sagde, at han ikke skulle følge efter ham.
Da drengen alligevel fulgte efter, råbte den 19-årige, at han ikke skulle komme tættere på, da han ellers ville skyde ham.
Den 19-årige forlod herefter stedet og tog hjem til sin bopæl i Brabrand medbringende det skarpladte våben, hvorfor han også blev dømt for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.
"Både politi og anklagemyndighed, og altså også retten, ser meget alvorligt på besiddelse af skarpladte våben på offentligt sted. Det bliver straffet hårdt, og det er én af årsagerne til at en ustraffet, ung mand får to et halvt års ubetinget fængsel," siger anklager Stine Hagstrup.
Den 19-årige modtog dommen og påbegyndte afsoningen af straffen med det samme.
dp

Publiceret 19 May 2017 13:02

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV