Kommentar:

Endelig guld til Aarhus - Og hvad så?

Bakken Bears’ DM-titel er en kæmpe bedrift, men det går sørme stille for sig

Jubii! Bakken Bears har vundet DM-guld i basketball.
Det er jo kæmpe stort, og hvilken bedrift, i en sæson, hvor bjørnene, som det første danske basketballhold nogensinde, også har spillet Champions League. Men hvor pokker bliver euforien af? Hvor er æresporten eller paradekørslen?
Når et aarhusiansk sportshold endelig vinder guld og hæder til byen, så kan man da som det mindste godt forlange, at byens borgere fester og hylder heltene, som det sig hør og bør. Men det sker ikke. Med mindre det er Aarhus' helt store sportslige flagskib, den efterhånden evindelige skuffelse, AGF. Det er i hvert fald min antagelse. Men aarhusianerne kunne godt tage ved lære af Esbjerg, som er undertegnedes hjemby.
Byen ved vestkystens ishockeyhold blev nemlig for nyligt fejret med pomp og pragt - efter alle kunstens regler - da det lykkedes at genvinde DM-medaljerne i ishockey.
Her blev fiskerbyens store samlingspunkt, Torvet, ryddet, for at esbjergenserne, som i øvrigt var mødt talstærkt op i regnvejr, kunne fejre endnu et dansk mesterskab. Det fortjener en masse respekt. Og så endda i en sportsgren, som vel sagtens kan sammenlignes med basketball. I hvert fald i forhold til den brede interesse, hvor idrætsgrene som netop basketball og ishockey halser efter fodbold.
Men her viser Esbjerg og esbjergenserne, at det med alt tydelighed godt kan lade sig gøre at hylde sportsudøvere i andre og mindre sportsgrene end fodbold.
Det kunne Aarhus og dens borgere godt tage ved lære af. Der er jo trods alt langt flere store, åbne pladser i 'Smilets By' end i Esbjerg, hvor aarhusianerne kan prise bjørnenes eller andres fornemme præstationer, som de i den grad fortjener for at vise Danmark, at Aarhus er en idrætsby. Noget, som man næsten kan klandre AGF i at bestride.
Det er en ommer, kære venner!


Kommentaren er et udtryk for skribentens holdning til den manglende opbakning


Jeppe Kristensen,
Journalist,
Lokalavisen Aarhus

null

Publiceret 17 May 2017 13:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV