0-0 i kampen om at undgå nedrykning:

På onsdag stiger spændingen lidt mere

AGF var både heldige og uheldige, da aarhusianerne hentede 0-0 i Esbjerg i den første af to kampe om at slippe for kampen om direkte nedrykning

Af
Af Jesper Engmann

JP Aarhus

Kan man se på en fodboldkamp hvor stor betydning, den egentlig har? Ja, tag bare 0-0’eren i Esbjerg, da AGF undgik et nederlag.
AGF’erne virkede ikke specielt trygge ved at have bolden i kampens første fjerdedel, hvor det var hjemmeholdet, som kom bedst ud med flere ideer og knap så mange tekniske fejl, som dem, Aarhus-holdet diverterede stadion med.
Muligvis var det nerver, måske overraskelse over, at hjemmeholdet fra kampens indledning forsøgte at forcere spillet i jagten på en afgørelse.  Men AGF fik intet til at fungere i første halvleg. Og det åbnede kampen op for Esbjerg, der fik kampens første mulighed, da Thomas Juel-Nielsen kiksede et hovedstød, som løb hen for fødderne af Jeppe Andersen, men foran mål overplacerede han sit forsøg, efter at AGF-forsvaret ellers var ude af balance.
Først midtvejs i første halvleg hævede opgøret sig en anelse op fra duelspil og løse bolde i luften, da Robin Söder blev spillet fri i feltet, men hans hovedstød røg på tværs. Derefter havde Esbjerg en god periode med nærgående spil omkring AGF’s mål, hvor AGF havde mere end rigeligt med kun at parere.
Når bolden lå for fødderne af en af midtbanespillere resulterede det alt for ofte i en lang og upræcis aflevering op mod Kasper Junker eller Morten ”Duncan” Rasmussen.
Meget betegnede faldt AGF’s første forsøg inden for rammen på et frispark, som Danny Olsen fyrede af syv minutter før pausen. Lige i favnen på Jeppe Højbjerg.
De første 45 minutter leverede AGF en bleg afglans af det energiske spil, som holdet har oppet sig med i de tre seneste kampe, kollektivet virkede skrøbeligt, og det kostede i defensiven.
Efter et mindre AGF-nålestik, en kikset kontramulighed, pressede Esbjerg igen på, det blev til et par indlæg fra Awer Mabil, et hjørnespark, som AGF’erne fik klunset væk, men i sekvenser af kampen så det ud til, at Esbjerg havde en mand mere end AGF på banen. Der blev ganske enkelt investeret mere i duellerne fra hjemmeholdets side.
Først midtvejs i anden halvleg havde AGF lidt momentum, det resulterede i et par nærgående tryk på Esbjerg-målet, blandt andet gav det AGF lidt liv i offensiven, at Mustapha Bundu overtog tjansen fra Kasper Junker ligesom også Stephan Petersens fart pyntede.
I slutfasen fik kampen langt om længe lidt af den hektik, som den slags opgør skal emme af, det så ud til, at hjemmeholdet, som ikke var blevet belønnet i første halvleg, pludselig blev en anelse bange for at tabe kampen.
Fem minutter før tid var Bundu ved at overliste Jeppe Højbjerg og forinden havde Morten ”Duncan” Rasmussen prøvet at snitte en tværaflevering ind og i overtiden kunne Mustapha Bundu have givet AGF det forløsende mål, da han undslap en off-side. Men angriberen overplacerede sin afslutning.
Det var en heftig uge, som AGF tog fat på søndag eftermiddag i Esbjerg, hvor AGF-træner Glen Riddersholm i nogle timer var tilbage på sin hjemstavn. Han ville nok have ønsket, at der var tale om en konfirmation eller en anden familiesammenkomst end en duel om at undgå en tur i fodboldens vadehav.
Allerede på onsdag er der returkamp i Aarhus kl. 18.00, og til det opgør kan AGF-træneren igen råde over Martin Spelmann og Elmar Bjarnason, der begge var spærret af karantæne søndag.
I stedet for de to kortspillere var der ikke overraskende blevet plads til erfarne Danny Olsen og hårdføre Daniel A. Pedersen på midtbanen, sidstnævnte måtte udfylde en noget uvant rolle som kantspiller, en disciplin, som Danny Olsen trods alt har et større kendskab til. Ny i startopstillingen i forhold til 1-0-sejren over Viborg var anfører Morten ”Duncan” Rasmussen, der erstattede Mustapha Bundu helt fremme.
Uanset hvilke spillere, som AGF sender på banen på onsdag må de kunne gør det bedre end søndag. For det bliver der brug for.

Fakta

Esbjerg-AGF: 0-0

Dommer: Anders Poulsen

Tilskuere: 6.305

Publiceret 14 May 2017 22:30

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV