Annemarie Hessellund Beanland med dagens fangst på den korte gåtur omkring Elsted Skole. Hunden Jack ser til.

Annemarie Hessellund Beanland med dagens fangst på den korte gåtur omkring Elsted Skole. Hunden Jack ser til.

Skoleskrald i Elsted:

Borger træt af svinesti

Annemarie Hessellund Beanland samler ofte affald på sine gåture i Elsted. Skoleleder tager problemet op igen

Af
Af Kim Skovrup Andersen

“Kom her, Jack. Vi skal gå!”
Annemarie Hessellund Beanland går fire daglige ture med sin 9-årige ruhårede foxterrier-hund. Og en af disse fører dem forbi Elsted Skole, hvor affaldet ifølge den 73-årige pensionist flyder flere steder langs især skolestien.
Her møder Lokalavisens udsendte, der har indvilliget i at gå en lille tur med Annemarie Hessellund Beanland, mange plastikposer, juicekartoner, staniol og tom emballage fra det, der engang har været et måltid. Det samler hun i en af de mange poser, der ligger rundt omkring.
“Jeg prøver at undgå at lyde som en gammel sur gimpe, men jeg synes altså, det sviner. Jeg har boet her i området i 12½ år, og i al den tid har jeg gået og samlet affald op fra skolebørn. Udover at jeg er skidetræt af det, kan jeg heller ikke holde ud af at se på det,” siger hun.
Hun går også ture ved områdets anden skole, Lystrup Skole, og her er affald ikke et problem. Og det undrer Annemarie Hessellund Beanland.
Hun har taget kontakt til Elsted Skole flere gange for at gøre opmærksom på problemet.
“De synes, det er kedeligt, men bliver ved med at fastholde, at det er forældrenes ansvar. Og det er selvfølgelig også, men jeg synes godt, at skolen kunne formidle, at det blev forklaret og skåret ud i pap til skolebørnene, at det ikke er i orden bare at smide affald, når man har spist sin frokost,” siger pensionisten.

Skoleleder: “Det er træls”

På Elsted Skole kan skoleleder Mette Søberg godt nikke genkendende til den megen affald, men der bliver løbende gjort en indsats for at komme det til livs:
“Det er træls. Som skoleleder synes jeg heller ikke, at udearealerne omkring skolen skal se sådan ud. Jeg vil sige, at vores elever har et udviklingspotentiale,” siger hun og nævner, at hver klasse har en udeordning to gange om året, hvor eleverne bliver sat til at fjerne skrald og går en runde på skolens matrikel.
“Vi har også haft en temauge, hvor der blev snakket om, hvordan man passer på skolen. Men der er nok tale om et opdragelsesproblem. Det er lidt besynderligt, at vores elever for eksempel smider klementinskrald på skolens gulv, når de ikke ville gøre det i deres eget hjem,” siger skolelederen.
En anden mulighed for at undgå flyvende plastikposer fra madpakker og juicekartoner kunne være, at der blev stillet flere affaldsbeholdere langs skolestien, men det er ude af skolens hænder, da det er kommunens Trafik & Veje-afdeling, som skal stå for det.
“Det ændrer ikke på, at vi skal have lært vores elever at blive bedre til at smide deres affald i de skraldespande, der er. Denne henvendelse fra en borger giver os en god anledning til igen at få gjort noget ved affaldet. Jeg har tænkt mig at tage problemet op til næste skolebestyrelsesmøde. Det er et område, der helt sikkert har vores opbakkende skolebestyrelses interesse,” fastslår Mette Søberg, der har været skoleleder på Elsted Skole siden 2011, hvor der i dag går 840 elever.

Lokalavisen undersøger

  • En læser har bedt redaktionen undersøge, hvorfor det sviner langs skolestien i Elsted. 
  • Du kan også få os til at undersøge noget, som du går og undrer dig over, når du færdes i dit lokalområde. Skriv til os på redaktion.aarhus@lokalavisen.dk

Publiceret 12 May 2017 09:00

SENESTE TV