Madanmeldelse:

Mefisto - ukompliceret og hamrende god smag uden søforklaringer

Af
Af Pernille Søborg

Aarhus Update

Latinerkvarteret i Aarhus er indbegrebet af hygge, gamle dage og god stemning. Området med brosten, der rummer et væld af skønne restauranter og butikker. Her ligger også restauranten Mefisto. Indgangen er let at overse, men det store flag i Volden, der vajer over Mefisto, leder vejen. Den lille restaurant, som i år blev kåret som årets fiskerestaurant, forstår at skabe stemning, men også lave god mad.
Restauranten var fyldt den tirsdag til frokost, hvor vi var forbi. Det er der i øvrigt stort set hver dag.

Et pænt stort frokostkort

En nyhed på menukortet var hummerburgeren. Det kunne vi se, i det store menukort vi fik i hånden straks efter, vi havde sat os til rette. Der var meget at vælge mellem. Vi udså os en frokostmenu med fiskelækkerier, tarteletter, oksebryst med peberrod og selvfølgelig hummerburgeren. Brødet, der var to slags med blødt smør samt vand, blev serveret med det samme, og der blev løbende fyldt op med koldt vand.

Fuldt hus til frokost. Foto: Aarhus Update

Fuldt hus til frokost. Foto: Aarhus Update

Hummerburger

Tjeneren præsenterede, med stolthed i stemmen, de to hummerburgere lagt med mild chili, romainesalat og brøndkarse. De blev serveret med pommes frites og trøffelmayo til 198 kroner. Burgerne var en oplevelse. De to stykker “lobstercakes” var sprøde udenpå og saftige som ind i himlen indeni. Der var meget hummerkød i dem. Et bud er, at der nok er brugt det meste af en hummer i dem. Bollen var god, uden den tog opmærksomheden, og komplementerede hummeren fint. Et ekstra skud salt havde ikke gjort noget, efter min mening. Fritterne var lækre og ikke fede, og trøffelmayoen satte lige prikken over i"et her. En vellykket ret, som er blevet min nye burgerfavorit i Aarhus.

Hummerburgeren. Foto: Aarhus Update

Hummerburgeren. Foto: Aarhus Update

Tre på række

Dagens tre havfriske til 298 kroner bestod denne dag af friterede Limfjordsøsters ovenpå aioli, nye hvide asparges med silderogn og vagtelæg samt en burger med hummersalat. Sikke en tallerken. Flot og indbydende. Limfjordsøstersene imponerede. De var friterede, godt sprøde, smagfulde og delikat anrettet i en østersskal med aioli. Den fede aioli fungerede godt sammen med. Der er intet som nye hvide asparges. Dem, vi fik, var fra Torvet i Paris og saftige.
Nok er Mefisto en fiskerestaurant, men der er også kød at finde på menukortet. Oksebryst serveret med peberrodsskum rørt på piskefløde, friskreven peberrod, syltede agurker og brøndkarse til 158 kroner. Man kan se, hvad man får. Mørt, klassisk og oldschool. Mefisto er altså andet end fisk.

Tre små serveringer. Foto: Aarhus Update

Tre små serveringer. Foto: Aarhus Update

Store tarteletter

En klassiker kom på bordet. Tarteletterne var lavet på en velouté (en fransk lys sauce) med hanebryst og friske hvide asparges plus ærteskud på toppen, godt krydret med purløg, salt og peber. En flot stor omgang med to tarteletter, fyldt til randen, og mere til. De var rygende varme, og lækre cremede. Klassisk mad, som Mefisto forstår at give mere bund og skarphed.

Tarteletter. Foto: Aarhus Update

Tarteletter. Foto: Aarhus Update

Lidt at slukke tørsten med

På Mefisto er der gratis vand i forbindelse med køb andre drikkevarer. Det er en rigtig god grund til at købe vin til sin mad. Så vi bestilte to flasker. Den ene var Joseph Drouhins Macon-Villages til 295 kroner. Den kan drikkes til det meste og smager helt og aldeles fremragende til fisk og skaldyr.
Chat Sauvage Spätburgunder, JederZeit, fra Rheingau i Tyskland. 395 kroner var prisen og blev ugens hit hos mig. Den røde, og lette vin, vandt mit hjerte. En rent ud sagt kongevin til prisen. Vanvittig flot vin til en rørende pris.

Et godt glas vin. Foto: Aarhus Update

Et godt glas vin. Foto: Aarhus Update

Er der så hyggeligt hos Mefisto?

Ja. Et rungende ja. Meget endda. Mefisto har sin helt egen stemning. Hyggen er i højsædet. Det oser af liv og glade mennesker. Indretningen er charmerende. Der er god stil og hyggeligt. På væggene er der de kendte hummerplakater og malerier. Der er ikke meget plads omkring bordene, men det er en del af charmen. Betjeningen var venlig, charmerende og nede på jorden og ikke bleg for at sende en kvik bemærkning hen over bordet. De tager sig tid til gæsterne.

Regningen

Frokosten kostede 1.492 kroner i alt for hummerburgere med fritter, frokosttallerken, oksebryst og tarteletter samt to flasker vin. En frokost med mad og drikke til fire personer på dette niveau er en flot pris. Det kan ganske enkelt ikke gøres bedre til den pris.

Det mener vi

Som det nok kan fornemmes, var vi overordentlig tilfredse med frokosten på Mefisto. Enkelt, ukompliceret og hyggeligt er nøgleordene. Det er mad, som man kan forstå - og som er lavet efter den franske kogebog, hvor det handler om smag fremfor dogmer. Du får, hvad du ser. Man kan ikke andet end nyde en frokost på Mefisto. Det er frisk, veltillavet og velsmagende. Betjeningen er imødekommende og smilende. Prisen var bestemt i orden. Du ved, hvad du får, og du slipper for en røverhistorier fra de varme lande om alt det, de kan og har gjort. Det er befriende. Tak for det!
Når først man har oplevet Mefisto på bedste vis, så bliver man forelsket og vender tilbage. Der er ingen tvivl om, at de gør det rigtig godt på Mefisto, og derfor får de også vores bedste anbefalinger.

null

Publiceret 05 May 2017 16:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV