407 familieboliger på vej i Aarhus

Mange flere er på vej, lover Aarhus Kommune

Valdemarsgade, Knudrisgade og Risskov Brynet er blot nogle af de steder, hvor der inden for få år vil være nybyggede familieboliger i Aarhus, skriver kommunen i en pressemeddelelse.
Initiativet 'Hjem til Aarhus – boliger for alle' har som mål, at der i årene 2016-2019 skal gives tilsagn til i alt 1.600 boligforeningsboliger til familier. I 2016 gav man tilsagn til, at boligforeningerne kan bygge 407 nye familieboliger.  
De seneste år har niveauet af nybyggeri hos de almene boligforeninger været relativt lavt, men den udvikling er vendt nu.
Og Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø, forventer, at der i de kommende år bliver bygget mange almene boliger.
”Vi forventer at give tilsagn til op mod 2.000 familieboliger frem mod 2020. Det er et stort antal, som er meget vigtige at få bygget, hvis vi skal få en by i social balance. Der skal være boliger, som alle har råd til at bo i, og det gælder overalt i kommunen,” siger han om 'Hjem til Aarhus – boliger for alle'.  
Boligerne er resultatet af budgetforlig 2016-2019, hvor forligspartierne afsatte 232 millioner kroner til at sikre mindst 1.600 nye almene familieboliger i Aarhus.  
Familieboligerne bliver placeret forskellige steder i kommunen, og flere af dem hvor priserne har betydet, at mange familier ikke har haft råd til en bolig. Det ændrer sig nu.
Der bliver bygget familieboliger på havnen, i Risskov og i det nye brokvarter ved Søren Frichs Vej.  
Byggeriet af de første boliger, som fik tilsagn i 2016 er allerede i fuld gang. I Hjortshøj er 38 nye bæredygtige huse klar til indflytning i oktober i 2017, og derefter skyder flere nye familieboliger løbende op over de kommende år.
dp

Publiceret 04 May 2017 09:49

SENESTE TV