150 børn fra Aarhus skal spille NBA-basket i de kommende måneder. Pressefoto

150 børn fra Aarhus skal spille NBA-basket i de kommende måneder. Pressefoto

Børn fra Aarhus skal spille basketball i NBA

150 Aarhus børn på 11-12 år bliver en del af verdens bedste basketball liga

150 aarhusianske børn på 11 og 12 år bliver del af verdens bedste basketball-liga, når 30 danske folkeskoler og fritidsklubber skal dyste mod hinanden, som hver sit officielle NBA-hold i skoleturneringen ”Jr. NBA League” i Danmark i løbet af de næste måneder.
Det er BørneBasketFonden, som netop er udnævnt til officiel samarbejdspartner med NBA, der afholder den landsdækkende turnering.
Turneringen er allerede udbredt med stor succes i mere end 25 lande verden over. I Danmark kommer børnene fra Aarhus, Odense og København.
“Det er formentlig de fleste basketballspilleres største drøm at komme til at spille i NBA. Men ser man på historien, er sandsynligheden for, at drømmen går i opfyldelse for en dansk spiller, kun ganske lille. Derfor er det også fantastisk, at vi har fået mulighed at give danske skolebørn denne helt unikke oplevelse, hvor de også bliver en del af noget stort og prestigefyldt som NBA. Det er virkelig enestående, siger direktør for BørneBasketFonden, Jens Laulund.
Fra Aarhus deltager blandt andet Frederiksbjerg Skole med holdet ”Phoenix Suns”, Rosenvangskolen med holdet ”Lakers”, Søndervangsskolen med holdet ”Golden State Warriors” og Åby Skole med holdet ”LA Clippers”.

Publiceret 01 May 2017 06:00

SENESTE TV