Madanmeldelse:

Den Rustikke - tre retter kan umuligt smage bedre til den pris

Af
Af Jan L. Pedersen

Aarhus Update

I Latinerkvarteret ligger Den Rustikke. En restaurant, hvor fokus er mad til priser, alle kan have råd til. Hver dag kan du få tre retter mad til 185 kroner. Imponerende billigt. Menuen skifter hver dag - og den aktuelle menu er på deres website.

Vi var heldige at få et bord

At Den Rustikke er populær kom ikke som nogen overraskelse. Men at det var så svært at få et bord, havde jeg ikke troet. Vi fik et. Dog med den klausul, at vi havde halvanden time til at spise i. Helt fair. Modtagelsen var nede på jorden og overbevisende. Det var faktisk kendetegnende for hele aftenen. Ikke den store panik. Ingen ståhej og stress.

Godt med gæster. Foto: Aarhus Update

Godt med gæster. Foto: Aarhus Update

Tavlen gælder

Vi bestilte to gange tre retter til 185 kroner. Man kan opgradere hovedretten til ribeye, hvilket gør, at prisen bliver 295 kroner for tre retter. Vi droppede vinmenuen og købte enkelt glas. Sammen med vinen kom surdejsbrød med saltflager.

Ikke så meget snak

Forretten var cæsarsalat. Den blev serveret i en kobberpande. Hjemmelavet dressing i den lette genre og tynde, sprøde, smørstegte croutoner, der dekorativt stod rundt i panden. Bacon-smagen bankede igennem, og en helt igennem anstændig cæsarsalat. Den smagte faktisk så godt, at den burde være fast inventar på menukortet. Den anden forret var rimmet laks med syltede agurk og rugbrødscroutoner. Laksen havde ligget i salt, sukker og citron. Hertil var der mayo, agurkeskum og friséesalat. Fin balance generelt. Men den syltede agurk var syrlig og nappede lidt smagen fra laksen, der i øvrigt var yderst mør.
Til hovedret valgte vi ribeye, som altid er på menuen. En kæmpe portion blev serveret. Ud over ribeye var der kartofler, majroer, safransyltede løg med svag syrlighed, forårsløg og romanescokål. Ribeyen var flot stegt og mør.
En dejlig duft bredte sig ved bordet, da den anden hovedret kom ind. Lammeculotte med mos og tomatiseret sauce, syltede tyttebær, sprøde og faste gulerødder og ikke mindst en kraftig fond. En stor og velsmagende portion, hvor lammet tog opmærksomheden.
Til dessert var der rabarber og sorbet med bronze-fennikel på toppen. Dagens anden dessert var citrontærte, marengs, hvid chokolade og med skovsyre på toppen. Ærlige og tilpas søde desserter.

Cæsarsalat. Foto: Aarhus Update

Cæsarsalat. Foto: Aarhus Update

Råt og roligt

På Den Rustikke dominerer de rå vægge. Borde og stole er holdt i sort, og selv uden de traditionelle hvide duge virker stedet elegant og indbydende. Musikken er afdæmpet og akustikken god. Der var levende lys og blomster på bordene.

Godt med gæster. Foto: Aarhus Update

Godt med gæster. Foto: Aarhus Update

Tæt på fuldt hus - nærmest en selvfølge

Vi kom tidlig, og allerede lidt i 18 var der mange mennesker. Vi fik at vide, der var fuldt booket i aften. Baglokalet var allerede fyldt. Der var en hurtig ind- og udskiftning. 2 minutter før der var time out på bordet, fik vi besked om, at tiden var gået.

En lille kø. Foto: Aarhus Update

En lille kø. Foto: Aarhus Update

Regningen

For at betale måtte vi gå med til baren. Intet problem - og sundt med lidt motion. Der var trods alt styr på det. I alt betalte vi 785 kroner. Vildt at så godt mad, og så meget mad kan holde en så lav pris. Vi var imponerede. Prisen på vin var heller ikke høj. Mellem 45 og 85 kroner for et glas gav vi. Sympatisk.

Hvad er det så, Den Rustikke kan?

De kan lave mad med smag i - og så til en pris, man tror, er løgn. 185 kroner for tre retter, som var så gennemførte, er et fund. Du sidder oven i købet godt, der er god stemning og styr på tingene. Her er det rigtige kokke, som kan finde ud af at betjene et gaskomfur, der laver din mad. Og det kan de finde ud af.
Den Rustikke er rent ud sagt god smag, store portioner og til priser, som er taget fra et Anders And blad fra 80' erne. Det mest rustikke ved Den Rustikke er de rå vægge. Maden var det ikke.
I kategorien “value for money” ryger Den Rustikke i toppen på vores liste. Tre veltilberedte retter på en restaurant i et af Aarhus' mest hyggelige kvarterer.Lammeretten. Foto: Aarhus Update

Lammeretten. Foto: Aarhus Update

Den Rustikke

Mejlgade 20
8000 Aarhus 
Tfl. +45 86 12 00 95

Publiceret 28 April 2017 14:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV