Sko-eventyr:

Unge Aarhus-fyre sætter fodaftryk

De to 21-årige gutter Jacob Bager og Benjamin Jørgensen har stor succes med firmaet Freewalk, der sælger sko

Af
Camilla Olesen

En, to hele tre virksomheder har de to 21-årige iværksættere Jacob Bager og Benjamin Jørgensen allerede haft.
De to første blev solgt, og pengene er nu sat i deres tredje firma Freewalk, og sammen har de været på lidt af et eventyr de seneste mange år.
Som 17-årige åbnede de Cleverdeal, hvor de solgte gadgets og elektronik. Her sugede de en masse erfaring til sig, som de kunne bruge i deres videre virksomheds-fært.
Derefter stiftede de Skinshoppen, hvor de solgte covers til PlayStation, inden de kastede sig over sko-markedet.

Vidste intet

“Vi vidste praktisk talt ikke en skid, da vi åbnede Cleverdeal. Vi drev rovdrift på vores netværk, og det hjalp os,” fortæller Benjamin Jørgensen, der udover at have Freewalk læser statskundskab på andet semester.
Sammen med kammeraten og forretningspartneren Jacob Bager kommer han oprindeligt fra Skanderborg, og de har kendt hinanden siden folkeskolen.
“Efter vi solgte Skinshoppen førte den ene idé til den anden, og vi fik nys om, at der var en i udlandet, der kunne producere sko. I samarbejde med ham fik vi udviklet vores første sko,” fortæller Jacob Bager, der læser markedsføringsøkonomi i Viby.

Gang i skoene

De fik testet skoene af hos venner og familie og fik Casper Vodsgaard, der tidligere har været en del af Hummel, med som investor, og så gik det stærkt.
Freewalk-skoene endte i både Intersport, Sportigan, Zjoos og Skoringen, og nu er drengene også gået online.
Men det kræver en del for at få sådan et eventyr til at blive til virkelighed.
Det betyder, at de to gutter ikke altid har tid til skolen, og at det kan blive ret sent, inden de kommer i seng.
“Det kan ikke tælles de gange, jeg har sovet i ske med Jacob i hans seng klokken fire om morgenen,” storgriner Benjamin.
Det betyder også, at der ikke rigtig er tid til en kæreste i de to gutters liv.
“Vi ser det som vores fritid, når vi arbejder med vores firma. Vi bobler, når vi skal lave noget, og vi elsker det,” lyder det fra drengene, der tager tingene, som de kommer og stræber efter at blive ved med at vækste i firmaet.

Fremtidens drømme

Lige nu er drømmen at få godt gang i hjemmesiden, men tankerne strækker sig også ud over Danmarks grænser:
“Vi vil gerne ud til hele Europa med vores brand. Men før det skal Freewalk være et kendt mærke i Danmark,” siger de to iværksættere, der ifølge dem selv skændes på den gode måde. For uenighederne er svære at komme udenom, når de bruger så mange timer på deres virksomhed, som de gør.

Publiceret 21 April 2017 06:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV