Den nye Frederiksbjerg Skole har problemer med narkomaner, der fixer ved skolens legeplads.

Den nye Frederiksbjerg Skole har problemer med narkomaner, der fixer ved skolens legeplads.

Kanyler smidt ved populær legeplads:

"Mit barn kunne nemt have samlet det op"

"Vi kan ikke gøre andet, end at rydde op," siger skoleleder

Legende, nysgerrige børn og kanyler brugt til at fixe er en rigtig dårlig cocktail, men påskesøndag fandt en aarhusiansk mor fra Højbjerg brugte kanyler og andre efterladenskaber liggende lige ved siden af legepladsen på Frederiksbjerg Skole. 
Moren, som ikke vil have sit navn frem, var på den nye skoles meget populære legeplads med sin toårige datter.
"Det var ret tydeligt, at der havde været nogle narkomaner forbi. De har nok holdt til der i påsken, mens skolen har været lukket. Der stod en stor sofa op imod bygningen, som de nok har siddet og hygget sig i," siger hun til Lokalavisen Aarhus og forklarer, at narkomanernes affald lå i det samme område, som børnene leger i. 
"Det lå omme ved legepladsen, og jeg havde desværre ikke noget at tage det væk med. Men det er lidt skræmmende, for hun (datteren, red.) kunne jo nemt have samlet det op. Hun aner ikke, hvad sådan noget er. Det er nok de færreste børn, der ved det," siger hun.
Højbjerg-moren valgte at skrive et advarselsopslag i Facebook-gruppen 'Aarhus Mor' og her fremgik det af kommentarerne, at det vist ikke er første gang, der bliver gjort den slags fund på den nybyggede skole, hvis legearealer er enormt populære blandt børnefamilier om eftermiddagen og i weekenderne. 

Skoleleder: Vi kan bare rydde op

At fixe-remedier og andre børneuegnede ting ofte bliver efterladt på Frederiksbjerg Skoles arealer, kan skoleleder Jette Bjørn Hansen bekræfte.
"Vi er jo et offentligt areal, og fra tid til anden kommer der nogen forbi, som kan have sprøjter med, eller som benytter udearealerne som toilet. Det er desværre sådan, det er, når man har offentlige, åbne arealer. Den slags rydder vi op hver morgen i hverdagene. Når pedellerne møder ind, går de en runde og samler op og gør rent," siger hun og fortæller, at skolen tager kontakt til et kommunalt gadeplansteam, når det tager overhånd.
"Hvis vi synes, det bliver for meget, og vi for eksempel hver dag kan se, at der har været nogen, som overnatter på skolens arealer, så ringer vi til 'Gadeplansteamet i Aarhus'. De runderer så i en periode, og så forsvinder det som oftest for en tid. Det går lidt op og ned, og sådan er det for alle, der har institutioner inde i byen," fortæller Jette Bjørn Hansen. 
Og problematikken er ikke ny. Også på Sct. Annagade Skole, der blev revet ned til fordel for den nye, prisvindende skole, var der affald i alskens afskygninger at finde på matriklen. 
"Jeg tænker ikke, det er hverken værre eller bedre, end da det hed Sct. Annagade Skole. Der var også et problem dengang. Det er vilkårene, når man er i centrum. Det sker også i parker og andre offentlige rum, hvor de, der sover på gaden, finder nogle gode steder at være, og så har de nogle efterladenskaber, der er meget ulækre. I virkeligheden er det jo mest et samfundsproblem, og det eneste, vi som skole kan gøre, er at forsøge at forebygge og rydde op, og det er det, vi gør," fastslår Jette Bjørn Hansen. 

Publiceret 20 April 2017 17:30

SENESTE TV