Lone Haugaard og Elise Markersen fra borger-gruppen, der vil bevare Østergård-grunden i Hjortshøj, fremfører deres synspunkter til Kristian Würtz.

Lone Haugaard og Elise Markersen fra borger-gruppen, der vil bevare Østergård-grunden i Hjortshøj, fremfører deres synspunkter til Kristian Würtz.

Værsgo rådmand:

Hjortshøj-borgere afleverede 906 underskrifter på Rådhuset

Bevar træerne på Østergårdsgrunden og lad os få en bypark, lyder opfordringen fra Hjortshøj-borgere til Kristian Würtz

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Torsdag middag gæstede tre Hjortshøj-borgere Rådhuset for at aflevere 906 underskifter til Teknik og Miljø-rådmanden, Kristian Würtz (S).
Ove Overgaard Nielsen fra Hjortshøj Landsbyforum samt Elise Markersen og Lone Haugaard fra borgergruppen, der vil bevare Østergård-grunden i Hjortshøj som rekreativt område, havde fået arrangeret et kort møde med rådmanden, hvor underskrifterne skulle overrækkes.
'Bevar fælles grøn oase - Rethink Østergårdsgrunden i Hjortshøj. Udvid Byparken med Østergårdshaven' stod der på mappen, der blev afleveret personligt til rådmanden.
Forundersøgelser til et kommende boligprojekt er igangsat på grunden, og det er dét, Hjortshøj-borgerne gerne vil havde ændret, inden en ny lokalplan bliver vedtaget i byrådet.
Trioen blev inviteret ind på rådmandens kontor, hvor der blev fremført forskellige argumenter for at bevare grunden, de gamle træer og få udviklet byparken.
“Vi har ikke noget imod, at der bliver bygget boliger i Hjortshøj, men vi vil gerne bevare nogle af byens grønne områder. Træerne er fredet, men vi er noget skeptiske, for Østergård var også fredet, og den blev ryddet sidste år,” sagde Lone Hauggaard.

Blodbøg på 153 år

Der er tale om en 153-årig gammel blodbøg samt flere kastanjetræer og valnøddetræer.
Den tidligere landbrugsejendom på adressen Østergårdstoften 4 var fredet og stod i flere år ubeboet og forfaldt, indtil kommunen gav tilladelse til at rive den ned.
“Grunden er en del af den gamle bydel i Hjortshøj og en del af en grøn kile i vores område, og den grønne oase ville være synd at ødelægge. Parken forbinder de to gamle bydele og giver en fornemmelsen, hvad der var engang,” fastslog Ove Overgaard Nielsen, der har boet i Hjortshøj, siden han var dreng.
Området fungerer allerede nu som bypark, hvor der de seneste år har været Sankt Hans-arrangement, ligesom der har også været pop-up-koncerter i pinsen, og folk mødes på tværs af generationer.
“I byparken er der mange aktiviteter, som vi gerne vil fortsætte med. Men det bliver svært, hvis der bliver bygget huse på grunden,” sagde Elise Markersen og pegede på, at der ikke er plads til mange boliger, hvis træerne bevares.
Kristian Würtz var lydhør.
“Det er sjældent, jeg modtager underskriftsindsamlinger. Jeg får et par stykker om året, og de har bestemt en effekt. Men samtidig har det en vægt, at vi har nogle indtægtskrav på vores salg af ejendomme og grunde i kommunen. Og det er her, vi skal finde balancen,” lød svaret fra rådmanden til Hjortshøj-borgerne.

Få tinglyst træerne

Han opfordrede trioen til at få tinglyst træerne og kontakte medlemmer af Teknisk Udvalg.
Derudover nævnte Würtz, at der i den kommende kommuneplan er lagt op til at samarbejde med de forskellige fællesråd. Her har de haft mulighed for at skrive deres egen lokalsamfundsbeskrivelse, som kan komme med i debatten.

Stor opbakning

Efter mødet var der optimisme at spore hos Hjortshøj-borgerne:
“Vi fik vores budskaber frem. Jeg tror, det nytter noget, for så mange underskrifter kan man ikke bare overse. 906 underskrifter er næsten halvdelen af de stemmeberettigede ude i vores område, så på den måde kan politikerne da ikke være i tvivl om, hvad stemningen er for,” sagde Elise Markersen.
Næste skridt er at få forskellige grupper i byen til at skrive under på en fællesskrivelse og kontakte byrådspolitikere, som sidder i Teknisk Udvalg med en målsætning om at foretræde for dem.

null

Publiceret 11 April 2017 12:00

SENESTE TV