Christian Bang tager første spadestik. Jan Pedersen fra Danish Real Estate i siden af billedet. I baggrunden ses byggegrunden og den kommende letbane.

Christian Bang tager første spadestik. Jan Pedersen fra Danish Real Estate i siden af billedet. I baggrunden ses byggegrunden og den kommende letbane.

Første spadestik til 86 lejligheder i Skejby

Et byggeri på 86 servicelejligheder med konferencecenter er på vej på Tueager i Skejby

Samarbejdspartnere, investorer, rådgivere og øvrige gæster fra det omkringliggende erhvervsliv var tirsdag i den forgangne uge inviteret til indvielsen af byggeriet af GuestApart i Skejby. Her skal der opføres 86 servicelejligheder, som skal stå klar næste sommer.
”Som ejendomsudvikler er det altid en stor dag, når der tages første spadestik på et projekt. Der bliver som regel arbejdet længe og hårdt og brugt blod, sved og tårer for at nå i mål med et projekt af denne størrelse. GuestApart er ingen undtagelse,” sagde medstifter og ejer af Danish Real Estate, Jan Pedersen, indledningsvist til indvielsen.
Han overlod efterfølgende ordet til Søren Boel Pedersen fra Business Aarhus, der roste initiativet og understregede behovet for overnatning i det voksende Skejby, der rummer Skandinaviens største universitetshospital og flere store virksomheder.
Foruden opførelse af projektet planlægger konsortiet bag GuestApart selv at stå for den efterfølgende drift af servicelejlighederne og konferencefaciliteterne. Ansvarlig for udvikling og drift bliver Jeanette Damsholt, der fra begyndelsen har været med i udviklingen af hotelprojektet, der bliver det første af sin art i Aarhus.
GuestApart skal imødekomme den voksende efterspørgsel på overnatnings- og mødefaciliteter i Aarhus og henvender sig primært til det aarhusianske erhvervsliv samt forskere, ambulante patienter og pårørende fra det nærliggende Aarhus Universitetshospital.

Mangler overnatning

GUESTapart bliver nabo til det nye letbanestop i Business Park Skejby. Få minutters gang derfra ligger hovedindgangen til Aarhus Universitetshospital, hvor de ser muligheder i det nye hotelbyggeri.
”Vi har ofte forskere fra udlandet, der har brug for en mindre bolig i nogle måneder, og der er ind imellem pårørende, som efterspørger en midlertidig bolig i nærheden af hospitalet. Derfor tror jeg, at der er et potentiale for hotellejligheder i Skejby, hvis prisen kan konkurrere med alternativerne,” siger Børge Bossen, administrationschef på Aarhus Universitetshospital, i en pressemeddelelse.
Med etableringen af Dansk Center for Partikelterapi følger desuden et estimeret behov på 19.500 overnatninger om året for langdistancepatienter i ambulante behandlinger. For patienter og pårørende kan det være relevant med billig overnatning i nærheden.

Stort erhvervslivsbehov

Ifølge VisitAarhus er der fra 2011 til 2015 sket en stigning i antallet af kommercielle overnatninger på 41 procent i Aarhus, hvoraf erhvervsgæster står for helt op til halvdelen af de over én million overnatninger årligt. 
Derfor giver det god mening, at GUESTapart ligger i Business Park Skejby, der repræsenterer byens største koncentration af arbejdspladser og mere end 150 virksomheder.
Internationaliseringen af arbejdsmarkedet får flere virksomheder og vidensinstitutioner til at flytte medarbejdere rundt til kortere eller længere ophold. ”Hjemlige” overnatningsmuligheder i form af lejligheder er i høj kurs, og tendensen gør sig også gældende i Aarhus. For virksomhederne er logistik og beliggenhed vigtige parametre i behovet for tidseffektive overnatningsmuligheder.
”Flere af vores medlemsvirksomheder har mange hotelovernatninger, så det er et kæmpe plus, at de får mulighed for at tilbyde besøgende forskere og forretningsforbindelser nærliggende overnatning,” siger Arne Vesterdal, direktør for virksomhedsmiljøet INCUBA og formand i erhvervsforeningen Business Park Skejby, der repræsenterer det lokale erhvervsliv.
”Det er samtidig et kæmpe aktiv og den første store service- og supportfunktion i Business Park Skejby, hvor vi har en ambition om at skabe et livligt miljø med caféer og restauranter,” uddyber han. 
ksa

null

Publiceret 05 April 2017 06:00

SENESTE TV