Det er områder som disse med masser af natur, som beboere i Skæring Strand frygter vil forsvinde, hvis byzone efter parcelhus-bestemmelser gennemføres.

Det er områder som disse med masser af natur, som beboere i Skæring Strand frygter vil forsvinde, hvis byzone efter parcelhus-bestemmelser gennemføres.

Debatmøde:

Hvordan skal Skæring Strands fremtid se ud?

Møde om planlov arrangeres på Sølystskolen med flere politikere

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Folketinget forventes at godkende en ny planlov inden juli, og det kan få stor betydning for området ved Skæring Strand, der herved får mulighed for at kunne ændres fra sommerhusområde til byzone. Et stort flertal af områdets husejere imødeser en ændring til byzone. Men en betydende del af dem er bekymrede for tab af rekreative kvaliteter som bio- og beboerdiversitet, hvis byzonen gennemføres efter bestemmelser som i et traditionelt parcelhuskvarter.
Der er cirka 1.000 parcelhuse i området heraf 664 med sommerhusstatus uden livstidsdispensation for helårsanvendelse.

Tre politikere deltager

Socialdemokratiets lokalafdeling i Hjortshøj-Egå arrangerer et offentlig orienterings- og debatmøde 3. april klokken 19 til 21.30 i Sølystskolens Festsal lokale 3-4.
Dagsordenen bliver mulige scenarier for Skæring Strand i henhold til den nye planlov.
Byrådsmedlem Hans Halvorsen (S), Teknik- og Miljø-rådmand Kristian Würtz (S) samt folketingsmedlem Jens Joel (S) vil deltage i mødet. De vil orientere om loven og besvare spørgsmål fra de fremmødte.
Arrangørerne oplyser, at der vil være plads til 300 mennesker. Dørene åbnes klokken 18.30, og der vil være mulighed for køb af drikkevarer.

null

Publiceret 31 March 2017 09:00

SENESTE TV