Benny Felthaus og Steen Vinkler foran deres arbejdsplads, plantecentret i Skæring, som duoen opkøbte for 25 år siden.

Benny Felthaus og Steen Vinkler foran deres arbejdsplads, plantecentret i Skæring, som duoen opkøbte for 25 år siden.

Dynamisk duo kan holde sølvbryllup med grønne fingre

Benny Felthaus og Steen Vinkler har drevet havecenter i Skæring i 25 år. Det markeres i den kommende weekend

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Bo Grønt på Grenåvej 517 i Skæring rammer en milepæl på lørdag, når havecenterets ejere - Benny Felthaus og Steen Vinkler - kan fejre 25 års jubilæum.
Makkerparret overtog det populære sted i foråret 1992, og den dynamiske duo har i årenes løb både udvidet og fået opbygget en større kreds af stamkunder fra hele Østjylland.
Benny Felthaus havde på daværende tidspunkt været ansat som økonomichef i plantecentret i fem år, mens Steen Vinkler havde arbejdet som gartner i to år efter nogle år som selvstændig.
“Vi købte stedet her, den dag det skulle lukke. Det var meningen, at Barnow Tømmerhandel, der havde købt grunden, skulle herud, men det blev aldrig til noget. Og da det skulle afvikles, slog vi til,” fortæller Benny Felthaus, som er bosat i Malling.
Dengang var der otte ansatte. I dag er der mellem 15-20 ansatte afhængigt af årstiden.

Tidligere gartneri

Siden da er der kommet mere detailhandel ind, end da stedet var en traditionel planteskole, hvor der i dag kan købes alt, hvad et havehjerte kan begære med faglig rådgivning.
Dengang hed stedet Skæring Plantecenter, men i dag er virksomheden en del af den landsdækkende Bo Grønt-kæde. I tidernes morgen var der gartneri på adressen, hvor Jens Müller, som også var sognerådsformand i dan daværende Hjortshøj-Egå Kommune, omdannede det til et havecenter.
“De seneste 25 år har været hektiske og er gået hurtigt. Vi har haft travlt og udvidet tre gange. Da vi udvidede i 2005 med 1.000 kvadratmeter og fik ny belægning på i stedet for grus og fik ordentlige parkeringspladser, dér røg vi afsted som en raket, og omsætningen steg voldsomt,” erindrer Steen Vinkler, der bor i Skæring.

Som et ægteskab

Med to lukkedage om året er det blevet til mange arbejdstimer sammen for de to kompagnoner, som kan holde job-sølvbryllup.
“Vi har da tilbragt en del timer sammen, og jeg plejer at sige, at det her er mit andet ægteskab,” siger Steen Vinkler med et smil.
“Det har været en fin forretning alle år, og vi ligger perfekt herude på Grenåvej og trukket kunder fra Grenaa, Silkeborg, Skanderborg og Aarhus,” fastslår Benny Felthaus.
Rollefordelingen har været sådan, at Benny Felthaus har stået for administrationen og økonomien, mens Steen Vinkler har stået for markedsføring, indkøb og personale.
Jubilæet markeres i den kommende weekend 1. og 2. april.
“Vi holder et stort jubilæumssalg, som starter lørdag klokken 9 med Skærings længste kagemand på 25 meter og kaffe til vores kunder, som jo er årsagen til, at vi overhovedet kan fejre 25 års jubilæum. Derfor vil vi have en masse jubilæumstilbud med 25 procents rabat,” siger Steen Vinkler.

null

Publiceret 28 March 2017 12:00

SENESTE TV