Jubel over kæmpe sejlsportsnyhed:

Det er sejlsportens Formel 1, der kommer til Aarhus

Danmark er et vigtigt marked for Volvo Ocean Race, fortæller kommerciel direktør

Store racing-yachts tordner ind i havnebassinerne i Aarhus, runder en bøje ud for DOKK1, og banker ud i bugten igen, mens ellevilde tilskuere langs havnekanten jubler. 
Den 22. juni 2018 kommer verdens største og mest prestigefyldte kapsejlads til Aarhus. Det blev tirsdag eftermiddag offentliggjort på et pressemøde på netop DOKK1. 
Det er første gang i løbets 44-årige historie, at det kommer til Danmark på dets 45.000 sømil lange kapsejlads, der rammer flere kontinenter. 
"Det er sejlsportens svar på Formel 1, så man kommer tæt på den allernyeste teknologi og de allerstørste og vildeste sejlbåde, man kan race med. Det er jo et cirkus, der rejser hele verden rundt, og det, at vi kan blive en del af ruten, er enormt glædeligt og understreger, at vi er en rigtig sejlsportsby," siger borgmester Jacob Bundsgaard (S), der for år tilbage kunne juble over, at Aarhus i 2018 også skal være vært for VM i samtlige olympiske bådklasser. 
Aarhus tidligere forsøgt at lokke Volvo Ocean Race til byen, uden held, men arbejdet var ikke forgæves.
"For nogle år tilbage prøvede vi at blive præ-kvalificeret til at være start- og målby. Det er et endnu større setup, end det, det er blevet til i denne omgang, men det arbejde, vi dengang lavede, har ført til, at man vidste, at vi kunne levere det, der skulle til, og at vi sejlsportsmæssigt er en by, der er værd at komme forbi," siger borgmesteren.
På pressemødet blev det også afsløret, at vindmøllegiganten Vestas, der har hovedsæde i Aarhus, igen stiller en båd klar til Volvo Ocean Race. 
En dansk båd, hvis besætning endnu ikke er offentliggjort, men ambitionen er, at der skal være danskere med, fastslog Vestas på pressemødet
"At de skal være med igen, giver en fantastisk dansk kobling til den her store begivenhed. Der bliver masser af fest og farver og virkelig fedt sejlsportsræs," siger Jacob Bundsgaard.

Volvo Ocean Race: Danmark er vigtig for os

Også kulturrådmand Rabih Azah-Ahmad (R) glæder sig over dagens store nyhed. Han forventer, at den store begivenhed kommer til at smitte af på det maritime idrætsliv i Aarhus.
"Der er ingen tvivl om, at det her kommer til at betyde meget for sejlsportsmiljøet i Aarhus. De her begivenheder kommer til at sætte så meget fokus på idrætsgrenen, og det kan foreningerne i Aarhus nyde godt af i form af at få flere, der interesserer sig for sejlsport, og det kan betyde, at vi får nogle nye talenter ind."
I Volvo Ocean Race's ledelse er man glad for, at kapsejladsen endelig kan lægge vejen forbi Danmark. Og det er meget muligt at første gang ikke bliver den eneste gang.
"Det er meget spændende. Én af de største årsager til, at vi gerne vil hertil, er, at Danmark er så stor en sejlsportsnation. Vi har haft 25 danske sejlere med i Volvo Ocean Race's historie og flere danske virksomheder med både. Vi har haft samtaler med flere danske byer, som gerne vil være en del af Volvo Ocean Race, og vi ser frem til, at Danmark måske kan blive repræsenteret endnu mere i fremtiden. Det er et vigtigt marked for os. Vi har en stor fanbase her i landet, og vi har ambitioner om at ramme endnu flere markeder fremover, så er der en mulighed, så griber vi den," slår kommerciel direktør for Volvo Ocean Race, Karin Bäcklund, fast og fortæller, at Aarhus lever op til alle de hårde krav, der skal opfyldes for at blive en del af løbet.
"Vi kunne sætte flueben ved alle de ting, der skal til, for at vi kommer forbi."

Publiceret 21 March 2017 17:00

SENESTE TV