Lokal racerkører skal køre for Elgaard

Nicolaj Kandborg skal køre DTC på Stark Racing ved ingen ringere end en af de store navne: Casper Elgaard

Af
Camilla Olesen

“Det er et stort skridt opad stigen. Jeg sigter stadig mod Le Mans og at komme til at stå øverst på skamlen der.”
Sådan lyder det fra 19-årige Nicolaj Kandborg fra Hasselager.
Han er netop blevet en del af Stark Racing ved Casper Elgaard, der er en af motorsportens helt store navne.
“Han ved, hvad det handler om, og hvad det kræver for at blive god. Han kan helt sikkert give mig en masse,” siger den unge racerkører.
I januar havde han møde med Casper Elgaard, som gav ham mulighed for at køre med på sit team. Efter samtaler med Kandborgs samarbejdspartnere og sponsorer blev det realistisk at blive en del af holdet.
Det betyder, at den unge Hasselager-gut får debut på FDM Jyllandsringen 22. april.
Senest har han kørt FMD Sport med 85 hestekræfter og skal nu i en bil med 500.
“Det er noget helt andet, og jeg skal vænne mig til, at det er et helt andet tempo, men heldigvis får jeg mulighed for at komme i en realistisk simulator inden, så jeg kan få en fornemmelse af det,” siger Nicolaj Kandborg.

Op mod de store drenge

Med pladsen hos Casper Elgaard betyder det også, at feltets yngste kører skal op mod nogle af de seje drenge.
“Jeg skal ud at køre mod en af de største nemlig Jan Magnussen. Det bliver hårdt at køre mod de store drenge. Jeg skal ud at lære noget, og jeg ved godt, at jeg ikke går ud og bliver DTC-mester i år, men hvis jeg rykker mig og kører godt hver gang, så har jeg haft en god sæson,” siger Nicolaj Kandborg, der glæder sig til sæsonstart.
Han er ikke den eneste, der ser frem til denne sæson, også Casper Elgaard er tilfreds med at have fået den unge Kandborg med ombord:
“Jeg har fulgt Nicolaj i et par år, og han er et stort talent herhjemme. Jeg glæder mig over, at han er kommet på vores team,” siger Casper Elgaard og fortsætter:
“Han er en ung fyr med et fantastisk drive og gåpåmod både på og udenfor banen. Han lægger et stort arbejde i alt omkring sponsorerne. For at være en fuldendt racerkører er det ikke nok, at man er god til at køre bil. Og Nicolaj gør det godt på alle parametre.”
Elgaard lægger ikke skjul på, at han mener, at den unge Kandborg har et stort potentiale, og han glæder sig til at være med til at udvikle ham i den kommende tid.

Håber på nogle sæsoner

“Jeg håber, at jeg kan få et par år hos Elgaard, så jeg kan gøre mig gældende fremover, og så må vi se, hvad der sker derefter. Jeg kunne godt tænke mig at komme til udlandet på et tidspunkt, men det bliver svært, og jeg regner heller ikke med, at det sker i de første par år.”
Casper Elgaard synes, det er fint, at Nicolaj Kandborg har høje ambitioner, og at han sigter efter at nå noget stort indenfor motorsporten.
“Det er altid svært at sige, hvad der er realistisk eller ikke, men det er altid vigtigt at sætte sig høje mål. At skulle nå til tops i Le Mans er ikke umuligt, og hvis det går den rigtige vej for Nicolaj, så er muligheden der,” siger Casper Elgaard og fortsætter:
“Men lige nu er det vigtigste for mig, hvad vi kan gøre med Nicolaj i år. Det bliver ikke nemt for ham i starten, men jeg tror, at han kan overraske mange og levere gode resultater.”

null

Publiceret 21 March 2017 08:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV