Ole Lyngaard passer FUND & KUNST, mens medejer Gitte Korr er på arbejde på en sprogskole. Andre dage tager hun butikken, mens han arbejder som konsulent.

Ole Lyngaard passer FUND & KUNST, mens medejer Gitte Korr er på arbejde på en sprogskole. Andre dage tager hun butikken, mens han arbejder som konsulent.

Leder efter nye lokaler:

Webshop gik mod trenden og åbnede butik

Parret bag FUND & KUNST satsede først på websalg, men erkendte hurtigt, at de måtte åbne en rigtig butik til kunderne

Når man træder ind i FUND & KUNST i Nørrebrogade 10 opdager man hurtigt, at der ikke er tale om en helt almindelig genbrugsbutik.
De små 30 kvadratmeter er ikke proppet til med markedsfund eller stort og småt fra dødsboer. Nøje udvalgte antik- og retro-varer er sirligt og smagfuldt opstillet i det lille rum, som var det et Bo Bedre-hjem.
“Det er den måde, vi prøver at adskille os lidt fra andre genbrugsbutikker. På denne måde får kunderne en bedre fornemmelse af, hvordan en ting kan tage sig ud i deres hjem,” siger Ole Lynggaard.

Sjove og skæve varer

Han åbnede butikken sammen med samlever Gitte Dahlgren Korr i januar. Begge er i midt-50'erne og har fuldtidsarbejde, men startede i sommeren 2015 webshoppen fundogkunst.dk fra hjemmet i Aarhus N.
“Det er en passion for os. Vi går meget op i design, kunst og indretning, og vi synes, det er så sjovt at finde skæve ting med sjove historier,” siger han og peger mod vinduet, hvor der hænger to landbrugs-varmelamper fra 40'erne, som de har hentet i Tyskland. I et andet hjørne hænger en patineret Piet Hein-lampe.
Parret håndplukker kun ting i ind- og udland, de selv kunne tænke sig, og det er især industrielt design, de har en forkærlighed for.
Den slags varer var der stor efterspørgsel på i webshoppen, men det stod hurtigt klart, at det ikke slog til. Så mens småforretninger hver dag lukker og kun kører websalg, gik de den modsatte vej og satsede i stedet på en fysisk butik.
“Der er brug for, at folk kan se og mærke tingene. Det har virkelig været godt for vores forretning, og vi har allerede opbygget en lille, fast kundekreds.”

På jagt efter nyt lejemål

Da FUND & KUNST åbnede 12. januar vidste Ole og Gitte godt, at der var en udløbsdato på butikken. I slutningen af maj udløber lejemålet, da karéen efter sigende skal rives ned.
Butikken var tænkt som en test, men nu har de fået mod på mere, selvom alle døgnets vågne timer bruges på passionsprojektet.
“Vi er simpelthen drevet af det. Det er så sjovt og fantastisk, når folk kommer ind og roser butikken og vores varer, som er 'lige det de har drømt om'. Så er ens dag altså reddet,” siger Ole Lynggaard.
Derfor er de to genbrugsglade iværksættere på jagt efter et nyt sted i midtbyen.
“Men det er lidt en udfordring. Priserne i Aarhus er meget høje, så vi kigger stadig og håber, noget dukker op.”
Drømmen er, at FUND & KUNST kan blive parrets sidste arbejde.
“Vi vil arbejde i rigtig mange år endnu, og vi håber, at det her kan drives så langt, at vi kan drosle det normale arbejde ned og gøre butikken til vores egen, lille pensionsopsparing, så vi selv kan beslutte, hvornår vores arbejdsliv slutter,” siger Ole Lynggaard.

Publiceret 17 March 2017 09:00

SENESTE TV