Festuge-åbning:

Aarhus Teater erstatter Musikhuset

Aarhus Festuge afholder for første gang den officielle åbning af byens fest i Hack Kampmanns smukke hus, og Aarhus Teater leverer det kunstneriske indhold

Temaet for Aarhus Festuge de kommende tre år er 'Bridging', og når den officielle åbning af Aarhus Festuge i Kulturhovedstadsåret 2017 skydes i gang, sker det også i brobygningens teg, skriver Aarhus Teater i en pressemeddelelse.
Brobygning mellem to af byens markante kulturinstitutioner – Aarhus Festuge og Aarhus Teater – og med festugedirektør Rikke Øxner og teaterdirektør Trine Holm Thomsen i spidsen.
De to kulturledere prøvede allerede samarbejdet af ved sidste års festuge i forbindelse med lanceringen af Oscar Wilde-forestillingen 'En kvinde uden betydning'.
Nu udvides samarbejdet til at omfatte den officielle åbning på byens største teater og med sæsonåbningen og urpremieren på Aarhus Teaters nye musikforestilling LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ – den danske sangskat remixet af Simon Kvamm som aftenens kunstneriske hovedelement.
"Ideen er at åbne sangene op og gøre dem lette at lytte til. Sangene er meget direkte og som store hits, man hører på Radio Nova, men de er tit pakket ind i en ramme, som er kirkelig og meget gammeldags rent musikalsk. Og det står måske lidt i vejen for at høre den inderste kerne i en sang. Vi gør det ikke for at voldtage sangskatten. Der er intet trodsigt eller oprørsk i projektet. Vi prøver blot at pudse ruden ind til det, der i forvejen ligger og skinner i sangene," siger Simon Kvamm om musikken.
Musikforestillingen finder sted på Store Scene fredag 25. august og kan opleves frem til 30. september. Billetterne til forestillingen sættes i salg i dag.
dp

 • Urpremiere Aarhus Teater Store Scene 25. august

• Forestillingen produceres i samarbejde med Aarhus Festuge

• Pressepremiere torsdag 24. august – forestillingen spiller til 30. september

• Remix Simon Kvamm

• Produceret af Marie Koldkjær Højlund og Anders Boll

• Medvirkende: Syv skuespillere, en danser, to musikere og Aarhus Teaters kor.

• Iscenesættelse Nicolai Faber / scenografi Christian Albrechtsen

• Billetsalget til Lyden af de skuldre vi står på åbner i dag

Publiceret 17 March 2017 12:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV