Portræt:

Mød Bakkens helt store bjørn

Sidste år var han en guldmedalje fra at gå på pension fra et langt liv i basketball. I år skal guldmedaljen sikres

Af
Jeppe Kristensen

Syv danske mesterskaber, et væld af klubber fordelt på tre kontinenter og et velkendt ansigt i de danske stuer.
Det skorter bestemt ikke på oplevelser for Bakken Bears' helt store bjørn, Chris Christoffersen. Men med en dåbsattest, der siger 37 år, så synger den højtflyvende basketball-karriere på sidste vers. Eller hvad?
“Man skal aldrig sige aldrig. Sidste år var jeg sådan set også klar til lægge basketskoene på hylden, men så røg vi ind i et nederlag i finalen om det danske mesterskab mod Horsens IC. I år vil jeg gerne stå med en guldmedalje rundt om halsen, inden jeg træffer min endelige afgørelse, om jeg fortsætter eller ej,” siger den godt og vel 218 centimeter høje atlet, der ikke ligger skjul på, hvad Bakken Bears og Aarhus betyder og har betydet for den bornholmskfødte boldmand.
“Jeg føler mig utroligt godt tilpas i både Bakken Bears, men og så i Aarhus, som jeg anser som mit andet hjem,” siger Chris Christoffersen, inden han fortsætter om kærlighedsbåndet til Bakken Bears:
“Bakken har en enorm stor plads i mit hjerte. De gav mig en chance i 2003-2004, hvor jeg kom hjem til Danmark igen med et ønske om at træne med de bedste basketspillere i Danmark.”
Og at spille med og mod de bedste spillere er da også en drøm, der er gået i opfyldelse for Chris Christoffersen. Specielt i denne sæson, hvor holdet, som det første danske hold nogensinde, har dystet mod nogle af Europas absolutte tophold.
“Det er ligesom kronen på værket. Det har været en kæmpe oplevelse for mig personligt at få lov til at spille Champions League med Bakken Bears. Som atlet vil man gerne testes af på allerhøjeste niveau. Men det vidner også noget om det spring, dansk basketball har taget igennem årene,” siger Chris Christoffersen, der, udover at være en af Danmarks fysisk største sportsudøvere, også har deltaget i TV-produktioner som Vild Med Dans og Dagens Mand.

Et liv efter basketball

Faktisk er det måske ikke sidste gang, at TV-seere har set den høje basketspiller på skærmen. For selv om han ikke har truffet en endelig afgørelse, om karrieren på basketballbanen slutter eller ej, så gør han sig kraftige overvejelser i forhold til, hvad livet efter basketball skal bringe.
“Jeg vil gerne tilbage til USA og prøve mig selv af i film- eller modelbranchen. Det er noget, som jeg længe har drømt om. Så når jeg har afsluttet min basketkarriere, så kunne jeg godt tænke mig at tage et år til USA, hvor jeg prøver at skabe mig en karriere indenfor TV- eller modelbranchen. Men det er noget, som ligger på den anden side af det danske mesterskab, hvor vi forhåbentligt vinder guldet hjem til Aarhus,” siger basketstjernen.


Publiceret 16 March 2017 14:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV